Vali Aslan, doğal ve jeolojik özelliği olan Fakıllı Mağarasını inceledi

Vali Aslan, doğal ve jeolojik özelliği olan Fakıllı Mağarasını inceledi

Vali Aslan, doğal ve jeolojik özelliği olan Fakıllı Mağarasını inceledi

DÜZCE(İHA) – Düzce Valisi Selçuk Aslan, doğal ve jeolojik özellikleri ile farklı bir güzelliği barındıran sarkıt ve dikitleriyle Fakıllı Mağarasının, bölgedeki turizm destinasyonları arasında önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.
Vali Selçuk Aslan, Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can ve ilçe protokolü ile birlikte toplam uzunluğu bin 17 metre ziyarete açık alanı ise 350 metre olan adını köyden alan Fakıllı Mağarasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Vali Aslan, doğal ve jeolojik özellikleri ile farklı bir güzelliği barındıran sarkıt ve dikitleriyle mağaranın, bölgedeki turizm destinasyonları arasında önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Fakıllı Mağarası
Düzce Kültür ve Turizm Müdürlüğü resmi sitesinde mağara ile ilgili olarak “Doğal özellikler taşıyan mağaranın içinde çeşitli yönlere giden galeriler, sarkıt ve dikitler vardır. Özellikle beyaz oda olarak anılan bölgeler damlataş bakımından zengindir. Mağaraya yağışlı dönemlerde düden girişler ile önemli oranda su girişi vardır. Çok dönemli gelişimi karakterize eden şekil ve yapılara sahip olan Fakıllı Mağarası yarı aktif bir mağaradır. Yüzeye yakın bir noktada bulunması nedeniyle yaz ve kış mevsimlerinde büyük farklılıklar gösteren nemli, sıcak ve serin bir havaya sahiptir. Mağaranın havasının astım ve nefes darlığı hastalığına iyi geldiği söylenmektedir. Mağaranın çevresi yapılan düzenlemeyle piknik alanı olarak kullanılmaktadır” ifadelerine yer veriliyor.