Tarih: 16.08.2024 12:46

Vali Aksoy YKS’de ilk 100’e giren öğrencilere hediye takdim etti

Facebook Twitter Linked-in

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) ilk 100’e girerek başarı gösteren 11 öğrenciye tebrik edip kendilerine hediyeler dağıttı.
Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testleri (AYT) olmak üzere 2 oturum şeklinde yapılan YKS, 8-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi. Sınav sonuçları 13 Ağustos’ta açıklanırken; Eskişehir’den Kerem Kahraman, Deniz Türker, Umut Erdem Kıçır, Eylül Mengübaş, Üzüm Naz Sevinç, Muhammed Yusuf Yavuz, Metin Arda Perçinler, Salattin Yağız Gülmez, Buğra Erezer, Melek Yücel, Barış Özger ve Onuralp Leblebiciler ilk 100’e girerek büyük bir başarı gösterdi. Bu çerçevede, bahsi geçen öğrenciler bugün saat 11.00’da Vali Hüseyin Aksoy’un hediye takdimi yapması için Yunus Emre Toplantı Salonu’na davet edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın’ın da katıldığı programa şehir dışında olmaları nedeniyle Barış Özger ve Onuralp Leblebiciler gelemedi. Aileleriyle birlikte katılım sağlayan gençlerin başarılarını tebrik eden Vali Aksoy ise, öğrencilerin hepsine tek tek söz hakkı vererek kendileriyle tanıştı. Hediye takdimi yapılmasının ardından gelen 11 öğrenciyle ve aileleriyle toplu fotoğraf da çekinen Vali Hüseyin Aksoy, gençlere başarılarının devamını diledi.

"Onların başarıları önümüzdeki süreçte yine izlemeye devam edeceğiz"
Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, programda yapmış olduğu konuşmasında, "YKS sınavında ilk 100’e giren öğrencilerimizi bugün misafir ediyoruz. Onların bu başarılarıyla gurur duyduk. Onlar önümüzdeki süreçte ülkemizi yönetecek, Türkiye Cumhuriyeti’ni 2’nci yüzyılda daha iyi bir konuma taşıyacak olan nesil olarak çok daha güçlü ve başarılı bir şekilde hayatlarına devam edeceklerdir. Başarılarını tebrik etmek üzere bugün bir aradayız. Öncelikli olarak velilerini kutluyorum çünkü onların bu başarılarının ortaya çıkmasında en önemli katkılardan birisidir. Velilerin katkıları oldukça önemlidir. Başarının en önemli anahtarlarından birisi de okullarımız, öğretmenlerimiz ve onların ortaya koyduğu başarıdır. Bu anlamda öğrenci, veli ve okul yönetimi başta olmak üzere bu başarıyı bugün bu salonda görüyoruz. Amacımız Eskişehir’de eğitimin kalitesi, başarısını her yıl bir öncekinden daha iyi bir konuma taşıyabilmektir. Bu anlamda bütün kurum ve kuruluşlarımız işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Emeği geçen ve katkı sunan her arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Başta İl Milli Eğitim Müdürü’müz olmak üzere; ilçelerde Kaymakam arkadaşlarımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlerimiz, okul müdürlerimiz, olmak üzere bütün şube müdürlerimiz, okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve bu başarıda katkısı olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bir başarı varsa bu başarıda herkesin mutlaka bir katkısı vardır. Bu anlamda katkısı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Genç arkadaşlarımızla gurur duyduk. Onların başarıları önümüzdeki süreçte yine izlemeye devam edeceğiz. Ben kendilerini kutluyorum ve bundan sonraki üniversite yaşamlarında kendilerine başarılar diliyorum" dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB