Vali Aksoy, yapımı tamamlanan Hacı Hatice Ongurlar Ortaokulu’nun açılış programına katıldı

15.09.2024 15:14:33

Vali Aksoy, yapımı tamamlanan Hacı Hatice Ongurlar Ortaokulu’nun açılış programına katıldı

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Avni Ongurlar tarafından merhum anneleri emekli öğretmen Hacı Hatice Ongurlar adına yaptırılan okulun açılış töreninde, "Her çocuk biriciktir ve yücedir. Her çocuk bizim geleceğimiz, güvencemiz, ikinci yüzyılımıza emanetimizdir. Okullarımız insan sevgisinin, bizi biz yapan değerlerinin öğretildiği yerlerdir" dedi.
Eskişehir Valiliği ile Hafızlar Gıda A.Ş. arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Odunpazarı İlçesi’nde Hafızlar Gıda İç ve Dış Tic. A.Ş Sahibi Avni Ongurlar tarafından merhum anneleri emekli öğretmen Hacı Hatice Ongurlar adına yaptırılan 32 sınıflı okulun açılışı gerçekleştirildi. Bu çerçevede, açılış programı düzenlendi. Programı saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Vali Aksoy konuşmasını gerçekleştirirken, Avni Ongurlar’a teşekkür plaketi takdim etti. Öğrenciler tarafından ritim gösterisi, halk oyunları gösterisi ve konser sunulması sonrası açılış kurdelesini kesen Vali Aksoy, protokol üyelerinin eşliğinde okulu gezdi.

"İlimizde böylesi duyguların çoğalmasını temenni ediyorum"
Ongurlar ailesinin yaptırdığı bu güzel okulun açılışında bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Vali Aksoy, programda yapmış olduğu konuşmada, "Ongurlar ailesi, geleneksel tatlı kültürümüzün dünyadaki temsilcileri. Tatlı elçilerimiz olan aile artık Eskişehir’in eğitim elçileri. Bugün, kazandıklarını eğitim hizmetine sunan, hemşerileriyle paylaşan ailenin, okulun temelini atarken gördüğüm mutluluğuna açılışta bir kez daha tanık oluyorum. İlimizde böylesi duyguların çoğalmasını temenni ediyorum. Eğitime, devlet yatırımlarının yanında hayırseverlerimizin ilgi duyması, yatırım yapması oldukça önemlidir. Okul yaptırmak, aynı zamanda toplumla kucaklaşmak ve bir sevgi bağı oluşturmak, bir vefa abidesi inşa etmektir. O yüzden halkımız, buna sadece bir maddi katkı sunmak, fiziki bir mekan temin etmek olarak değil, bir hayır ve kadirşinaslık olarak bakmaktadır. Bu okul, kıymetli Ongurlar ailesinin Eskişehirlilerle kucaklaşması, kazandığını Eskişehirlilerle paylaşmasıdır. O yüzden biz, işadamlarımızın, zenginlerimizin böylesine toplumsal sorumluluk projelerinde, eğitim alanında rol almalarını fevkalade önemsiyor, onların sevinçlerine ortak olmak istiyoruz. Gayemiz; vatanımız ve milletimiz için çocuklarımıza güzel imkânlarla bezenmiş iyi bir gelecek sunmaktır. Devletimizin yaptığı okullar yanında hayırsever vatandaşlarımızın okul yaptırması devletimizin üzerindeki yükü azaltmaktadır" dedi.

"Bu yıl, bu okulumuzla birlikte 3 hayırseverimizin yaptırdığı okul eğitim öğretime kazandırıldı"
Eğitimin iş insanlarının, derneklerin, vakıfların, yani toplumun tüm kesimlerinin harekete geçirilmesi ve seferberlik ruhu ile hareket edilmesiyle kazanılacak bir dava olduğuna vurgu yapan Vali Aksoy, sözlerine şöyle devam etti:
"Eskişehirliler eğitime her zaman destek olmakta, hayırseverler ilimize yeni okullar kazandırmaktadır. Bu yıl, bu okulumuzla birlikte 3 hayırseverimizin yaptırdığı okul eğitim öğretime kazandırıldı. Bir hayırseverimizin yaptırdığı okulun inşaatı devam ediyor. Devletimizin yatırımlarının yanısıra hayırseverlerimizin katkıları ile Eskişehir eğitimde daha iyi bir noktaya taşınmıştır. Eskişehir, ortaöğretimde sınıf başına düşen öğrenci bakımından Türkiye ortalamasının üzerindedir. Eğitim cehaletten, geri kalmışlıktan, bilimsel ve kültürel esaretten kurtuluş demektir. Öyle ki ’Ongur’ kelimesi de kurtuluş demektir. Ongurlar ailesinin sunduğu katkı bir bakıma çocuklarımızın cehaletten kurtuluşuna destek olacaktır. Her çocuk biriciktir ve yücedir. Her çocuk bizim geleceğimiz, güvencemiz, ikinci yüzyılımıza emanetimizdir. Okullarımız insan sevgisinin, bizi biz yapan değerlerinin öğretildiği yerlerdir. Okullar her şeyden önce, en yüce değer olan insanlığın, insan olmanın, sevginin kavratıldığı yerlerdir. Güzel evlatlarımızın bu güzel mekânlarda yetişmesi için öğretmenlerimiz, idarecilerimiz, okul aile birliklerimiz büyük gayret sarf etmektedir. İlimiz eğitimine maddi manevi destekte bulunan, sosyal sorumluluğu görev edinen, çocuklarımızın eğitimine, ülkemizin ekonomisine katkı sunan kıymetli hayırseverlerimizin varlığı bizlere her daim büyük güç vermektedir."

Programa Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Ayşen Gürcan, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Arif Hamdi Sazak ve diğer protokol üyeleri katılım sağladı.