Tarih: 17.07.2024 11:43

Uşak’ta dev tarhana kazanıyla rekor denemesi yapılacak

Facebook Twitter Linked-in

Uşak’ta ilk defa düzenlenecek olan Uluslararası Tarhana Festivali, 19 Temmuz Cuma günü festival severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Festivalin gözdesi olan dev kazan Yeşil Karaağaç Doğal Yaşam Merkezi’ndeki yerini aldı.

Festivalin en büyük etkinliğini gerçekleştirebilmek için özel olarak Konya’da yaptırılan 31,800 litre kapasitesinde; yaklaşık 2,5 metre yüksekliğinde ve 4,70 metre çapındaki devasa kazan Uşak’a getirilerek festival alanındaki yerini aldı. Ayrıca bu devasa kazanı kullanan aşçıların rahat hareket edebilmeleri için de bir platform yaptırıldı.

Yaklaşık 18 günde 15 kişinin çalışması ile yapımı gerçekleşen kazanı festival alanına yerleştirmek için 13x13 metre ebatlarında ve 100 ton ağırlığı taşıyabilecek betondan bir zemin hazırlandı. Aşçılar için yapılan platform ve dev kazanın toplamda 7 metrelik yer kaplayacağı alanda; geriye kalan 6 metrelik bölüme çorbanın malzemeleri yerleştirilecek. Festivalin ikinci gününde Guinness Rekorlar Kitabına girmeyi deneyecek olan tarhana çorbası için yaklaşık 30 aşçı festival alanında görev alacak. Öte yandan dev kazanda pişecek çorbayı kaynatabilmek için ise 6 adet dev sanayi tüpü kullanılacak.

Festival alanına giderek dev kazanı yerinde inceleyen Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım; “ İlkler şehrimizde ilk defa düzenlenecek olan Uluslararası Tarhana Festivalimiz için özel olarak hazırlatmış olduğumuz 31,800 litre kapasitesine sahip kazanımız bugün itibarıyla Yeşil Karaağaç Doğal Yaşam Merkezi’nde yerini aldı. Devasa büyüklükteki kazan sayesinde Guinness Rekorlar Kitabına girerek Uşak Tarhanası’nın dünya çapında tanınmasını sağlamış olacağız. Guinness rekorlar kitabında şu an 26 bin litre ile en yüksek rekor Hollanda’ya ait. Biz iddialıyız 20 Temmuz Cumartesi günü ilk denememizi yaparak 31,800 litre ile Guinness rekorlar kitabına gireceğiz. Biz bu çorbayı birlik ve beraberlik içerisinde işbirliğiyle kaynatacağız. Tarhanayı Uşaktaki çok değerli üreticilerimizden, suyunu ise bizim can suyumuz olan Murat Dağı’ndan alacağız. Tüm vatandaşlarımızı tarhanamızı kaynatmaya davet ediyorum” dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB