Uşak’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 1 Eylül Kurtuluş Günü programı belli oldu

Uşak’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 1 Eylül Kurtuluş Günü programı belli oldu

Uşak’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 1 Eylül Kurtuluş Günü programı belli oldu

Uşak Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümünü programları belli oldu.

Kurtuluş Günü etkinlikleriyle Uşak halkında milli birlik ve beraberlik duygusunu canlandırmak isteyen Uşak Belediyesi bu düşünce kapsamında geçmiş yıllara nazaran daha detaylı bir program hazırladı. Binlerce insanın katılımıyla gerçekleştirilecek olan renkli kortej yürüyüşü, zafer destanını anlatan Kurtuluş tiyatro oyunu, kurtuluş temalı fotoğraf sergisi ve çeşitli etkinliklerin olduğu programda milli mücadele ruhu işlenecek.

İlk olarak 29 Ağustos Perşembe günü saat 18:00’da Atatürk Kültür Merkezi’ne giden sanatseverler Uşak Buluşması Resim Sergisi’ni görme şansı yakalayacak. 30 Ağustos Zaferi kutlamaları için ise resmi protokol ile birlikte Dumlupınar anıtında gerçekleşecek etkinliklerin ardından; 31 Ağustos Cumartesi günü saat 20:30’da Atatürk Kültür Merkezinde Kurtuluş tiyatro oyunu sergilenecek. Saat 21:00’da 15 Temmuz Şehitler Meydanında Kent Orkestrası’nın muhteşem performansıyla buluşacak Uşak halkı, saat 21:30’da ise Hatice Kunan’ın sahnesiyle enerjiye ortak olacak.

Etkinliklerin son günü olan 1 Eylül günü saat 19:00’da başlayacak kurtuluş korteji ile kentimizin şanlı tarihi onurlandırılacak. Renkli ve kalabalık kortejin ardından saat 19:30’da Tiritoğlu Parkı’nda açılacak olan Kurtuluş Fotoğraf Sergisi ile nostalji kapıları aralanacak. Saat 20:30’da 15 Temmuz Şehitler Meydanında Grup Birinci Kat eşliğinde alternatif müziğin tadına varacak olan müzikseverler, saat 22:00’da Türk Rock müziğinin eğlenceli grubu Necati ve Saykolar’ın sahnesiyle enerjiyi zirveye taşıyacak.