Uşak Üniversitesi ve UKOSB arasında protokol imzalandı

Uşak Üniversitesi ve UKOSB arasında protokol imzalandı

Uşak Üniversitesi ve UKOSB arasında protokol imzalandı

Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi (UKOSB) Deri Laboratuvarında yer alan cihaz ve ekipmanların kullanım hakkının Uşak Üniversitesine devredilmesine ilişkin protokol imzalandı.

Uşak Üniversitesi Rektörlük makamında gerçekleşen protokole Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ve UKOSB Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Güngör imza attı. Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren deri firmalarının yurt içi ve yurt dışı piyasalarda ihtiyacı olan deri analizleri artık Üniversite öğretim üyeleri ve görevlileri tarafından bilimsel yöntemlerle Uşak Üniversitesi Bilimsel Analiz ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi (UBATAM) laboratuvarlarında yapılacak.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş yaptığı açıklamada Uşak’taki deri analizlerinin Uşak Üniversitesinde yapılmasına dair imzalanan protokolden duyduğu memnuniyeti dile getirerek ‘‘Bilimsel Analiz ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (UBATAM) 2018 yılında su/atıksu ve tekstil alanında ‘TÜRKAK Akreditasyon Belgesi’ ve 2019’da da Çevre ve Şehircilik Bakanlığından ‘Çevre Ölçüm ve Analizleri Yeterlilik’ belgesini alarak analiz kalitesini tescilleyen bir merkezdir. Şimdi de uzman personeliyle deri analizleri yapacak. Deri Analiz Laboratuvarını da en kısa zamanda akredite ederek yeni bir başarıya daha imza atacağız. Şehrimizin tüm kurumlarıyla gerçekleştirdiğimiz bu işbirlikleri ilimizin ve bölgemizin kalkınmasına büyük katkı sunmaktadır. UKOSB Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Güngör’e verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim. İmzaladığımız protokolün hayırlı olmasını diliyorum’’ ifadelerini kullandı.

UKOSB Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Güngör ise Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı kapsamında Uşak Üniversitesi’nin deri, seramik ve tekstil alanlarında çok başarılı ulusal ve uluslararası faaliyetler gerçekleştirdiğine dikkati çekerek, ‘‘Uşak’taki deri firmalarının talep ettiği analizler artık Uşak Üniversitesi tarafından yapılacak. Alanında deneyimli ve başarılı öğretim elemanlarımızın başarılı çalışmalarına bir yenisinin daha ekleneceğine inanıyorum. Protokolümüz Uşak’ımıza hayırlı olsun’’ şeklinde konuştu.