Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesinden başarılı ameliyat

Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesinden başarılı ameliyat

Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesinden başarılı ameliyat

Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Erkan Arslan’dan başarılı bir ameliyat daha gerçekleştirildi.

Yapılan cerrahi müdahale hakkında bilgi veren Doç. Dr. Erkan Arslan, ‘‘70 yaşındaki Ahmet Aydın isimli erkek hasta, karın ağrısı, iştahsızlık, kilo kaybı ve batında ele gelen kitle şikayetleri ile hastaneye başvurdu. İlk incelemelerde kötü huylu tümör (malignite) ihtimali üzerinde duruldu. Hastanın fizik muayenesinde dışarıdan gözle görülebilen karın şişliği tespit edildi ve yapılan elle muayenede sağ böbrekten kaynaklanabilecek bir kitle olabileceği düşünüldü. Yapılan tüm batın bilgisayarlı tomografisinde, sağ böbrekte 12 cm’lik bir kitle tespit edildi. Kitlenin büyüklüğü nedeniyle operasyonun kapalı yöntemle yapılamayacağı ve açık cerrahi gerektirdiği hastaya bildirildi. Hastamıza ivedilikle operasyon planlandı. Kitle, cava denilen büyük damara ciddi yapışıktı ve bu çok riskliydi. Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanemizde, ben ve öğretim üyeleri Adem Tunçekin ve Yasin Aktaş ile 4 asistanımızın katılımıyla, 3 saatlik zorlu operasyonun ardından, hastamızın kitlesi başarı ile çıkarıldı. Hastamız bir gün yoğun bakımda takip edildi. Ardından servise alınan hastamızın şu anda genel durumu iyi. Bugüne kadar çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş olmak üzere, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Rahşan Ilıkçı Sağkan ve tüm ekibimize teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ise ameliyatı gerçekleştiren Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerini tebrik ederek ‘‘Hocalarımızın gerçekleştirdikleri zorlu ameliyat, tıp fakültemizin ne kadar yetkin ve donanımlı bir kadroya sahip olduğunu bir kez daha göstermiştir. Uşak Üniversitesi olarak, sağlık hizmetlerinde mükemmeliyeti hedefliyoruz. Bu amaç doğrultusunda, tıp fakültemizin tüm üyeleriyle birlikte, hastalarımıza en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle öncelikle hastamıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tıp Fakültemize de başarılarının devamını diliyorum. Uşak Üniversitesi olarak sağlık alanında öncü çalışmalarımız ve başarılı ameliyatlarımızla adımızdan söz ettirmeye devam edeceğiz." dedi.