Uşak Üniversitesi 2024 YKS yerleştirme sonuçlarına göre yüzde 100 doluluğa ulaştı.

13.08.2024 17:39:43

Uşak Üniversitesi 2024 YKS yerleştirme sonuçlarına göre yüzde 100 doluluğa ulaştı.

Uşak Üniversitesi, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre yüzde 100 doluluk oranına ulaşarak büyük bir başarıya imza attı.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, “2018 - 2019 Eğitim Öğretim yılında fakültelerimizin doluluk oranı yüzde 75 iken bugün 2024 - 2025 döneminde bu oran yüzde 99’a, ön lisans programlarımızın 2018 - 2019 Eğitim Öğretim yılında doluluk oranı yüzde 92 iken 2024 - 2025’te bu oran yüzde 103’e çıktı. Üniversitemizin 2018-2019 yılındaki genel doluluk oranı yüzde 81 iken bu yıl bu oran yüzde 100 oldu. Bu yıl üniversitemize 5 bin 22 öğrenci yerleşti. Yüzde yüzlük tercih oranı da üniversitemizin başarısını ve gücünü gözler önüne seriyor” diye konuştu.

Öğrenci odaklı, bölgesel kalkınmaya katkı sunan, kalitesi tescilli üniversite
Uşak Üniversitesinin kısa zamanda çok yol kat ettiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Savaş, “Uşak Üniversitesi YÖKAK tarafından yükseköğretim kurumlarındaki niteliğin yükseltilmesi ve kalite güvencesine katkı sağlanması amacıyla uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamında ‘Kurumsal Akreditasyon’ almaya hak kazanan seçkin üniversiteler arasında yer alıyor. 12 bölüm/programımız da akreditedir. Diğer programlarımız da akredite olmak için çalışmaktadır. Öğrenci odaklı, bölgesel kalkınmaya katkı sunan, kalitesi tescilli üniversitemiz yoluna emin adımlarla devam etmektedir” şeklinde konuştu.

“Uşak Üniversitesine hoş geldiniz”
Yeni dönemde de Uşak Üniversitesi olarak ilim üretmeye devam edeceklerini ifade eden Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Üniversitemize yerleşerek, hayatınıza yön verecek önemli bir adım attınız. Uşak Üniversitesi olarak, bilgiyle buluştuğunuz, deneyim ve anılarla dolu bu dönemde, hayalini kurduğunuz geleceğe en iyi şekilde hazırlanmanız için yanınızda olacağız. Üniversitemizi tercih eden gençlerimizi tebrik ediyorum. Yüksek Öğretim Kalite Güvence Belgesine sahip bir üniversite olarak, her birimimizle, iş birliği yaptığımız kuruluşlarla, iş olanakları ve kariyer merkezimizle her zaman yanınızda olacağız. Çalışarak ve öğrenerek hayalini kurduğunuz geleceğe Uşak Üniversitesinde en iyi şekilde hazırlanacaksınız. Uşak Üniversitesi ailesine hoş geldiniz diyorum’’ dedi.

Kayıtlar 19 Ağustos’ta başlayacak
YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıtlarını e-devlet kapısı üzerinden (www.turkiye.gov.tr) 19 - 21 Ağustos 2024 tarihleri arasında elektronik olarak yaptırabileceğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş kayıt süreci ile ilgili şu bilgileri verdi: “Elektronik kayıt kabul eden programlara yerleşen öğrencilerin, elektronik kayıt yaptırmaları zorunludur. Elektronik kayıt yaptıran öğrencilerimizin ayrıca kayıt için Üniversitemize gelmelerine gerek yoktur. Elektronik kayıt yaptıran öğrencilerimizden herhangi bir belge talep edilmeyecektir. Elektronik kayıt yaptıracak adayların YÖK Başkanlığının talimatlarını takip etmeleri rica olunur. Elektronik kayıt yaptıramayacak olan adaylar, özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlar ile başvuru şartlarında sağlık raporu, boy kilo endeksi ölçümü yapılacak programlar ve kayıt için özel şartı olan programlara yerleşen adaylar ise elektronik kayıt yaptıramayacaklardır. Bu durumda olan öğrencilerin kayıtları 19 Ağustos - 23 Ağustos 2024 tarihleri arasında YKS Yerleştirme Belgesinde belirtilen adreslerde ve belirtilen tarihlerde yapılacaktır.”