Uşak Belediyesi’nden çiftçiye destek

Uşak Belediyesi’nden çiftçiye destek

Uşak Belediyesi’nden çiftçiye destek

Uşak Belediyesi, çiftçilerin karşılaştığı tarımsal sorunlara teknolojik yeniliklerle çözüm getiriyor.
Uşak Belediyesi, tarımla uğraşan vatandaşların maliyetlerini azaltarak verimliliği artıracak bir projeye daha imza atıyor. Çiftçinin zamandan da tasarruf etmesi ve normal gübrelemede olan kaybın en aza indirilmesi adına hayata geçirilecek olan “Zirai Drone Projesi’nde” ücretsiz gübre atım işlemleri üreticinin yüzünü güldürecek.
Merkeze bağlı tüm köylerin faydalanabileceği bu hizmet için muhtarlıklar ve belediyenin ilgili birimi koordineli çalışacak.
Çiftçimiz varsa biz varız
"Bizim her zaman söylediğimiz gibi üretim yoksa kalkınma yok, ilerleme yok. Çiftçiye destek vereceksin ki üretecek ve ülkeye destek sağlayacak. Her alanda olduğu gibi tarımsal alanda da dışa bağımlılığımızın azalması adına her zaman Uşaklı çiftçimizin yanındayız" diyen Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım; " Modern teknolojiler ile ürün kalitesini artırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda zirai drone ile ücretsiz gübreleme çalışmalarına başlıyoruz. Ayrıca çiftçimizin özellikle akaryakıt gibi daha birçok giderin altında ezilmesinin önüne geçeceğiz. Uşak Belediyesi olarak üreticinin yanında olmaya ve her türlü destekte bulunmaya dün olduğu gibi bugün de devam edeceğiz. Çünkü çiftçimiz varsa biz varız” dedi.