Üniversiteye kayıt için gelen öğrencilere yönelik bilgilendirme stantları açıldı

21.08.2024 10:05:32

Üniversiteye kayıt için gelen öğrencilere yönelik bilgilendirme stantları açıldı

Büyükşehir Belediyesi, üniversite kayıtlarının başlamasıyla şehre gelen öğrencileri yalnız bırakmayarak, Mersin Otogarı, Tarsus Otogarı ve Mersin Üniversitesi girişinde bilgilendirme stantları açtı. Görevliler, öğrencilere şehirde sosyal, kültürel, sanatsal ve turizm alanlarına ilişkin bilgi aktararak tanıtım broşürü dağıttı.
Öğrenci dostu anlayışla birçok hizmeti hayata geçiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, üniversite kayıtlarının başlamasıyla kente yeni gelen öğrencilerin yabancılık çekmemesi için çalışma başlattı. Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali (MEŞOT) ve Mersin Üniversitesi’nin girişinde öğrenci bilgilendirme stantları açan Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde de öğrencileri karşılamak için stant kurdu. Öğrencileri açtıkları stantlarda karşılayan görevliler, öğrencilere Büyükşehir Belediyesinin öğrenci dostu hizmetlerini aktardı ve tanıtım broşürü dağıttı. ‘Mahalle Mutfakları’, ‘Çamaşır Kafe’, ‘5 Liraya Ulaşım’, ‘Merci Danışmanlık Merkezi’, ‘Kariyer Merkezi’, ‘Öğrenim Yardımları’, ‘Yeni Nesil Kütüphaneler’ ve ‘Okuma Salonları’ ile ‘Yarı Zamanlı İş İmkanları’ hakkında öğrencilere bilgi veren görevliler, yeni eğitim hayatlarında da öğrencilere başarılar diledi.

"Şehre yeni gelen öğrencilere yabancılık hissettirmiyoruz"
Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Halkkent Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde görev yapan biyoloji öğretmeni Yaren Taşkın, uygulama hakkında bilgi vererek, "Şehre yeni gelen öğrencilere yabancılık hissettirmiyoruz. Burada şehrimize yeni gelen öğrencilerimizi karşılıyoruz. Böylece onlara hem ’Hoş geldin’ diyoruz, hem de üniversite süreçlerinin başladığı yerde onları motive etmiş oluyoruz. Aynı zamanda konaklayacakları yerlere kadar ücretsiz servis imkanı da sağlıyoruz" dedi.
Büyükşehir Belediyesinin öğrenciler için hayata geçirdiği projeler hakkında da bilgi aktardıklarını dile getiren Taşkın, "Kariyer Merkezi’nin öğrencilere sunduğu yarı zamanlı iş imkanları var. Onun dışında öğrencilerin rahatça ve huzurla çalışabilmeleri için okuma salonları ve ders alanları mevcut. Öğrencilerin psikolojik, rehberlik ve danışmanlık alanında yararlanabilecekleri MERCİ danışma merkezlerimiz bulunuyor. Aynı zamanda öğrencilerimizin sosyalleşebilmesi için tiyatro ve konser gibi etkinliklerle de onlara destek oluyoruz. Şehrimize gelen öğrencilere tüm bunları aktarıyoruz" diye konuştu.

"Öğrencilerin daima yanındayız"
Merkez Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde görev yapan matematik öğretmeni Haydar Yıldırım da Büyükşehir Belediyesinin öğrencilerin barınma ihtiyacını gidermek için Gülnar Kız Öğrenci Yurdu ve Konukevi ile merkezde Akdeniz Erkek Öğrenci Yurdu hizmetinin bulunduğunu ifade etti. Mersin Üniversitesi’nin ana giriş kapısına yakın Büyükşehir Belediyesinin Çamaşır Kafe hizmeti bulunduğunu aktaran Yıldırım, "Aynı zamanda kış aylarında öğrencilere ücretsiz sıcak çorba hizmetimiz var. Öğrencilerimiz Mahalle Mutfakları’ndan 3 çeşit yemeği 15 liraya alırken, 5 lira karşılığında da belediye otobüslerinden faydalanabilirler. Son olarak da üniversiteyi kazanan ve ailesi Mersin’de ikamet eden öğrencilerimize, 1 yıl boyunca karşılıksız öğrenim yardımı desteği sunuyoruz. Şehrimize gelen tüm öğrencilerimize ’Hoş geldin’ diyor ve Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilerin daima yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyoruz" dedi.

"Burada öğrenciler için birçok imkan var"
Öğrencilerden Tolga Yıldırım, uygulamayı çok beğendiğini dile getirerek, "Burada öğrenciler için birçok imkan var. Mersin’in öğrenci şehri olduğunu gerçekten anladım" diye konuştu. Abdullah Kalem ise, uygulamanın oldukça bilgilendirici olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesinin üniversite okumak için farklı şehirlerden gelen ve aile desteği fazla olmayan öğrencilere yönelik güzel projeleri bulunduğunu kaydetti.