Tarih: 24.07.2024 18:16

ÜNİAR mezun memnuniyeti 2024 raporu

Facebook Twitter Linked-in

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, “10 yıldır üstlendiğimiz misyon çerçevesinde elde ettiğimiz başarılarımızın sürdürülebilirliğini sağlamak bizleri daha da güçlendiriyor” dedi.
SANKO Üniversitesi, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın (ÜNİAR) Popüler Programların Mezun Memnuniyeti 2024 Raporu’na göre; Türkiye’deki mezunların en çok memnun olduğu ilk 15 üniversite arasında zirvedeki yerini koruyarak önemli bir başarıya imza attı. SANKO Üniversitesi, ÜniAr 2023 Raporu’nda olduğu gibi 2024 Raporu’nda da tüm lisans programlarıyla dereceye giren ilk ve tek üniversite oldu. Rapora göre; bu programlara sahip olan tüm üniversiteler arasında; SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümleri 2’nci, Hemşirelik Bölümü ise 4’üncü sırada yer aldı.
2017-2023 yıllarında üniversitelerin lisans programlarından mezun olan gençlerden çevrimiçi anketle toplanan verilerle oluşturulan ÜniAr mezun memnuniyet anketinde 25 popüler üniversite programı değerlendirmeye alındı. 2023 yılında yapılan ÜniAr mezun memnuniyet anketinde; Türkiye’deki aynı programlara sahip olan üniversiteler arasında SANKO Üniversitesi’nin, tüm lisans programlarıyla zirvede yer alan ilk ve tek üniversite olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Güner Dağlı, bu durumun tesadüf bir başarı olmadığına vurgu yaptı.
“Ülkemize ve dünyaya faydalı değerler sunmak amacıyla büyük özveriyle çalışıyor ve çalışmalarımızı elde ettiğimiz başarılarımızla taçlandırıyoruz” diyen Prof. Dr. Dağlı, şunları kaydetti: “İz bırakmak için çok çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Bu amaçla SANKO Üniversitesi olarak akademik alanda bilimsel çalışmalarımızın yanı sıra geleceğimizi yönetecek olan gençlerimize, meslek hayatında öne çıkaracak becerileri de kazandırma gayreti içindeyiz. Öz kültürünü benimsemiş ve sorumluluk duygusu gelişmiş olarak yetiştirdiğimiz gençlerimiz öğrendiği bilgi ve birikimlerini toplum yararına kullanarak ülkemizi daha ileri seviyelere taşıyacaktır. Başarılarımıza katkı sunarak her zaman yanımızda olan Mütevelli Heyetimize ve Üniversitemiz üst yönetimine şükranlarımı sunuyorum. Akademik ve idari kadromuzla gurur duyuyor özverili ve gayretli çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.”

SANKO Üniversitesi
SANKO Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinde lisans düzeyinde, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nde Biyoistatistik ve Anatomi alanında doktora, Moleküler Tıp, Hemşirelik, Biyolojik ve Biyomedikal Bilimler, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Tıbbi Mikrobiyoloji, Tıbbi Biyokimya ile Beslenme ve Diyetetik alanlarında tezli yüksek lisans, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda ise Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, İlk ve Acil Yardım ile Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Bölümlerinde eğitim veriliyor. Ayrıca Tıp Fakültesi, 10 ana bilim dalında Tıpta Uzmanlık Eğitimi verme konusunda yetkilendirildi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB