"Uluslararası İslam ve Çağdaş Psikoloji Çalıştayı" için geri sayım başladı

26.08.2024 10:32:16

"Uluslararası İslam ve Çağdaş Psikoloji Çalıştayı" için geri sayım başladı

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ), uluslararasılaşma stratejisi doğrultusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. GİBTÜ, ABD merkezli International Institute of Islamic Thought (IIT) iş birliğiyle 15 farklı ülkeden 30 uzman ve akademisyenin katılımıyla "Uluslararası İslam ve Çağdaş Psikoloji Çalıştayı" düzenleyecek.
Uluslararası alanda daha görünür olmak ve yeni iş birlikleri kurmak amacıyla çalışmalarını sürdüren GİBTÜ, bu prestijli etkinliği 28-30 Ağustos 2024 tarihlerinde TRYP by Wyndham İstanbul Hotel’de gerçekleştirecek. Çalıştay için hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken, GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, bu tür etkinliklerin üniversitenin uluslararasılaşma stratejisi açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.
“Uzman isimler bir araya gelecek”
Çalıştay hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Demir, “Çalıştay, 15 farklı ülkeden 30 uzman ve akademisyenin katılımıyla gerçekleştirilecek olup, İslam dünyasında çağdaş psikoloji alanında yapılan çalışmalara ve tartışmalara zemin hazırlayacak. Bu prestijli etkinlik, İslam ve psikoloji disiplinlerinin kesişim noktalarını keşfetmeyi ve bu alanlarda yenilikçi yaklaşımlar geliştirmeyi amaçlıyor. İki gün boyunca 09.00-16.30 saatleri arasında sürecek olan çalıştay, İslam dünyasının bilimsel birikimlerinin modern psikolojiyle nasıl uyumlu hale gelebileceği üzerine yoğunlaşacak. Alanında uzman isimleri bir araya gelecek olan bu çalıştayın şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.