Uluslararası Adana Lezzet Festivali, 17-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek

Uluslararası Adana Lezzet Festivali,  17-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek

Uluslararası Adana Lezzet Festivali, 17-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek

Bu yıl 8.si düzenlenecek olan Uluslararası Adana Lezzet Festivali 17-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilmesine karar verildi.
“Kökleriyle Adana” temasıyla bu yıl 8.si düzenlenecek olan Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin Üst Kurul Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı, Vali Yavuz Selim Köşger’in başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçe belediye başkanları, oda başkanları ile diğer kurul üyeleri katıldı.
Vali Köşger toplantıda; daha önce 18-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin dünyaca ünlü şeflerin katılımlarının daha fazla olması, daha detaylı, eğlenceli ve etkinliklerle dolu bir festival gerçekleştirilmesi amacıyla 17-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilmesine karar verdiklerini açıkladı.
Festivalin hazırlık sürecinde yapılan tüm faaliyetlerin detaylıca ele alındığı toplantıda kısa bir değerlendirmede bulunan Vali Köşger; Adana’nın artık dünya çapında bilinen bir gastronomi merkezi olduğunu belirtti. Adana’nın da içinde bulunduğu yörenin (Adana, Mersin, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş) bir gastronomi vadisi haline gelmesi amacıyla çalışmalar yürüttüklerini de belirten Vali Köşger, festivalin tüm detayları üzerinde titizlikle durduklarını ve hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmamaya çalıştıklarını kaydetti.
Vali Köşger; 7 yıldır olduğu gibi bu yıl da tüm dünyanın gözleri önünde güzel bir festival gerçekleştirileceğini ve her şeyin kusursuz olması için festivale dahil olan tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği halinde olduklarını ifade etti.
Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin sadece bir lezzet festivali olmadığını, Adana’nın turistik bir destinasyon haline gelmesi için çok önemli ve büyük bir adım olduğunu belirten Vali Köşger; bu festivalle birlikte Adana’mızın sadece yemeklerinin değil aynı zamanda tarihinin, kültürünün, insanının, coğrafi ve sosyal yapısının da tüm dünyaya tanıtıldığını kaydetti. Her sene olduğu gibi bu yıl da yurt içinden ve yurt dışından birçok misafirin ağırlanacağını belirten Vali Köşger, tüm lezzet tutkunlarını 17-20 Ekim’de Adana’ya davet etti.
Toplantı değerlendirmelerde bulunulmasının ardından sonlandı.