Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da yılbaşına sayılı günler kala yağan kar, tesis çalışanları kadar tatilciler ve günübirlikçilerin de yüzünü güldürdü. Kar kalınlığının 25 santimetreye ulaştığı zirvede, günübirlik gelenler doyasıya eğlendi.
Kayak merkezleri arasında önemli bir yere sahip olan Uludağ'da, cuma gecesinden itibaren etkili olan kar yağışı herkesi sevindirdi. Hava sıcaklığı gece eksi 8, gündüz ise 1 derece olarak ölçülürken, günübirlik gelenler bol bol fotoğraf çekti. Sezona hızlı girenler ise eğitmenler eşliğinde kayak öğrenmeye çalıştı.
Kiralık kızaklarla doyasıya eğlenen vatandaşlar, düşe kalka karın keyfini çıkardı. Bir kadının yüzü koyun yere kapaklandığı anlar ise kameralara yansıdı.
Kar yağışının yılbaşı haftasında da devam etmesi beklenirken, kar kalınlığının 1 metreye kadar çıkması öngörülüyor. Jandarma ekiplerinin sıkı denetim yaptığı zirvede, siyah jandarma köpeğinin beyaza bürünmüş hali herkes tarafından tebessümle karşılandı.