ULUBAŞ AİLESİNDEN BİR HAYIR DAHA

ULUBAŞ AİLESİNDEN BİR HAYIR DAHA

Ekonomi Bakanı Sayın Mustafa Elitaş, Melikgazi ilçesi Yeniköy Mahallesi´nde kayınpederi Osman Ulubaş tarafından eşi Hayriye Ulubaş adına yaptırılan Kur´un Kursu´nun açılışını yaptı.

Ekonomi Bakanı Sayın Mustafa Elitaş, Melikgazi ilçesi Yeniköy Mahallesi´nde kayınpederi Osman Ulubaş tarafından eşi Hayriye Ulubaş adına yaptırılan Kur´un Kursu´nun açılışını yaptı.

Kur´an Kursunun açılışına, Bakan Sayın Elitaş ve eşi Kevser Elitaş´ın yanı sıra, Vali Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve eşi İkbal Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve eşi Necmiye Büyükkılıç ile hayırseverler Osman Ulubaş ve Hayriye Ulubaş ile çok sayıda davetli katıldı.

Bakan Sayın Elitaş, burada yaptığı konuşmada açılışı gerçekleştirilecek olan Kur´an Kursunun Osman Ulubaş´ın yaptırdığı  en son hayırlardan biri olduğunu ifade ederek, açılışı Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından gerçekleştirilecek olan Fen Lisesi´nin inşaatının da devam ettiğini belirtti.

Bakan Sayın Elitaş, Osman Ulubaş ve ailesinin Kayseri´de yapılan birçok hayır eserinde isminin olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

?Osman Bey hayalini gerçekleştirdi. Bir okul yaptırayım dedi. Dar gelirli insanlarımızın bulunduğu bölgeye ihtiyaç olan bölgeye Osmanlı mimarisinde bir okul yaptırdı. Gelecek seneye bitecek bir okul daha var.  Rabbim inşallah bunda sonra da hayır yaptırmayı nasip eder. Kayınvalidem hayali olan bu kursu yaptırmak için çok dua etti. Kendisi dedi ki inşallah ben burayı yaptırayım. Kayınvalidemin o güzel tertemiz kalbi hamd olsun bunu bu hale getirdi. Gerçekten mimarisi ile de çok güzel bir eser olmuş. ?

Babası Osman Ulubaş´ın annesi Hayriye Ulubaş adına yaptırdığı Kur´an Kursunun açılışında kısa bir konuşma yapan Bakan Sayın Elitaş´ın eşi Kevser Elitaş ise, ?Annemin temiz kalbindeki dileği Allah kabul etti. Kutlu doğum haftasına denk geldi. Bu da gerçekten ayrı bir güzellik. Allah razı olsun annemden ve babamdan bizi böyle manevi duygularla yetiştirdikleri için? ifadelerini kullandı.

Vali Orhan Düzgün ise ?Kayseri ?de göreve başladığım gün Osman Amcamızın bir hayır eseri  Anadolu Lisesi´nin açılışı ile göreve başlamıştık, halen onun hayır eseri ile devam ediyoruz. Bu 3 yıllık süre zarfında Osman Ulubaş amcamızın yaptırdığı 6 eserin açılışı ya da temel atma törenine katıldım ? diyerek, Osman Ulubaş ve ailesine teşekkür etti.

Vali Düzgün, 21 Kasım 2013 tarihinde temeli atılan sağlık merkezi ve Kur´an Kursunun çok kısa sürede sonuçlandırılarak bugün açılışının gerçekleştirildiğini ifade ederek, şöyle devam etti: ?31 Ağustos tarihinde Aile Sağlığı Merkezinin açılışını yapmıştık, bugün de Hayriye hanım teyzemizin ismi ile  müsemma, güzel bir hayrının açılışını yapıyoruz. Aslında bu Kur´an Kursunun yanındaki bu cami de yine Osman Amcamızın yıllar önce yaptırdığı bir cami, Ulubaş camisi. Kur´an Kursu ve Caminin yan yana olması da gerçekten çok anlamlı ve güzel oldu. Osman amcamız ?hayır eseri yapayım da nasıl olursa olsun´ da demiyor.  Gerçekten yaptırmış olduğu eserlerin mimari ve estetik özelliği bakımından en güzelini en seçkinini yapmaya çalışıyor. Fen Lisesi ile ilgili mimari proje arayışları için defalarca İstanbul´a gittiğini, örnek okulları gördüğünü,  kendi ekibi ile beraber en güzelini çizdirdiğini biliyorum.  İnşallah yapımı devam eden fen lisesi de gelecekte çocuklarımızın, gençlerimizin yetişmesi adına çok güzel bir eğitim kurumu olarak hizmete girecek.  Buralarda okuyan gençlerimiz,  çocuklarımız, yetişkinlerimiz oldukça Ulubaş Ailesinin de hayır defteri kapanmayacak.  Osman Ulubaş amcamız bu hayır işlerinin  başında ama kendisini bu hayra teşvik eden, yapmış olduğu hayırlar konusunda rıza gösteren evlatları da var.  Onlarında bu hayırlar da çok büyük katkısının olduğunu düşünüyorum.  Kendisi ile beraber bu hayırlara teşvik eden çocuklarına da çok teşekkür ediyorum. Kur´an Kursunun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.?

Vali Düzgün, Hayırsever Osman Ulubaş ve eşi Hayriye Ulubaş´a hayır işlerine yönelik örnek davranışlarından dolayı bir teşekkür ifadesi olarak tarihi Kayseri Saat Kulesi´nin kristal maketini hediye etti.

Hayırsever Osman Ulubaş ve eşi Hayriye Ulubaş da, yapılan Kur´an Kursunun Kayseri´ye ve ülkeye hayırlı olmasını temenni ederek, ömürleri izin verdiği müddetçe hayır işlerine devam edeceklerini söylediler.

Konuşmaların ardından Bakan Sayın Elitaş, Vali Düzgün, hayırseverler Osman Ulubaş ve Hayriye Ulubaş ile protokole mensup kişiler Kur´an Kursunun açılışını gerçekleştirerek kursu gezip, yetkililerden bilgi aldılar.