ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI TURAN’DAN 23 NİSAN MESAJI

ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI TURAN’DAN 23 NİSAN MESAJI

Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı Serdar Turan, TBMM’nin açılışının 100.yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Turan mesajında şu ifadelere yer verdi, “23 Nisan 1920 tarihi; büyük Türk Milleti’nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı önemli dönüm noktalarından birisidir.

Türk Milleti’nin tüm imkânlarını seferber ederek işgallere karşı dünyaya varlığını kanıtladığı, Devletimizin ve cumhuriyetimizin teminatı olan TBMM’nin açıldığı 23 Nisan günü, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına ‘Çocuk Bayramı’ olarak armağan edilmiştir.

Cumhuriyetimizin temel değerlerine ve milletimizin bütünlüğüne yönelik saldırılar bugün olduğu gibi yarın da devam edebileceği düşüncesiyle; gelecek nesillerin uyanık ve bu gibi tertiplere karşı tedbirli olabilmesi için bilinçli ve duyarlı olmaları gerekmektedir. Türk milletinin gücünü sorgulama, kudretini küçümseme aymazlığına kendini kaptıranlar için şanlı geçmişimizden ders ve sonuç çıkarılacak muazzam neticelerin, imrenilecek olayların çocuklarımıza çok iyi öğretilmesinin gerekliliği de ortadadır. Çocuklarımıza daha güzel, daha yaşanabilir bir ülke ve dünya bırakmak, onları huzur, güven ve barış ortamında geleceğe hazırlamak herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi ile mümkündür.

Asil Türk Bala’larının damarlarındaki asil kandan alacağı kudretle; Türkiye’yi bugünlere getiren kahraman ecdatlarının izinden gideceğine, ülkenin huzuru, refahı ve gelişmesi için zorluklar karşısında azimle mücadele vereceğine inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılışında emeği geçen kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, bırakmış oldukları eser karşısında saygıyla eğiliyorum. Bağımsızlığın ve milli egemenliğin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”