Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ), Milli Muharip Uçağı KAAN'ın ilk uçuşunun ikinci yıl dönümünü sosyal medya üzerinden kutladı. Yapılan paylaşımda, KAAN'ın iki yıl önce bugün başarıyla gerçekleştirdiği ilk uçuşla tarihe altın harflerle yazıldığı vurgulandı.
TUSAŞ'ın açıklamasında, "Bir milletin azmi, inancı, gücü ve iradesi o gün gökyüzüyle buluştu" ifadelerine yer verildi. Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen KAAN'ın, gökyüzündeki bağımsızlığın bir simgesi olduğu belirtildi.
Açıklamada, Nuri Demirağ ve Vecihi Hürkuş gibi havacılık öncülerinin hayalinin, milletin duasıyla KAAN'da vücut bulduğu kaydedildi. TUSAŞ, ülke ve millet adına gururla, KAAN'ın teslimatı için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğini duyurdu.