Türkiye’nin en büyük panayırlarından biri başladı

Türkiye’nin en büyük panayırlarından biri başladı

Türkiye’nin en büyük panayırlarından biri başladı

Türkiye’nin en eski ve en büyük 5 panayırından biri olarak bilinen Gerede Hayvan ve Emtia Panayırı başladı. Gerede Panayırı’nın ilk etabı 13-15 Eylül, 2. etabı ise 27-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Türkiye’nin en eski ve en büyük 5 panayırından biri olarak bilinen yaklaşık 500 yıldır devam eden Bolu’nun Gerede ilçesinde büyük panayır başladı. Gerede Hayvan ve Emtia Panayırı’na her yıl 100 bin kişiye yakın vatandaş geleneksel panayırı ziyaret ediyor. Gerede Panayırı’nın ilk etabı 13-15 Eylül, 2. etabı ise 27-29 Eylül tarihleri arasında yapılacak. İlk günde panayırın simge lezzetleri olan kaz eti, şakşak helvası, köfter ve keşin yanı sıra el işleri, kışlık bakliyat ve konfeksiyon ürünleri yoğun ilgi gördü.
Gerede Hayvan ve Emtia Panayırı’nın açılış programına katılan Bolu Valisi Erkan Kılıç, panayırın bölge ekonomisi için önemli olduğunu vurguladı. Panayırın açılışında konuşan Vali Erkan Kılıç, "Bugün açılışını yaptığımız panayır sadece ticari bir etkinlik değil, aynı zamanda ilimiz ekonomisine ve sosyal hayatına büyük katkılar sağlayan bir buluşma noktasıdır. Kadim tarihimizden günümüze korunarak ulaşan, ülkemizin eski panayırlarından biri olan bu geleneğimizin yaşatılmasında emeği geçenleri gönülden kutluyor, esnafımıza bol kazançlar diliyorum" dedi.
Açılışın ardından stantları gezen protokol, Türkiye’nin dört bir yanından gelen esnafla ve çevre illerden gelen misafirler ile sohbet etti.