Türkiye’nin çatısına Aydın’dan ikinci tırmanış

17.07.2024 12:00:14

Türkiye’nin çatısına Aydın’dan ikinci tırmanış

Aydınlı profesyonel dağcı Ümit Açık, Türkiye’nin çatısı olarak bilinen 5 bin 137 metre rakımlı Ağrı Dağı’na tırmanırken, bu yıl Aydın’dan Ağrı Dağı’na tırmanan ikinci dağcı oldu.

Türkiye’nin çatısı olarak kabul edilen ve Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı, profesyonel dağcılara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bu çerçevede Aydın Dağcılık Spor Kulübü (AYDAK) üyesi Ümit Açık ise 5 bin 137 metre yüksekliğe sahip Ağrı Dağı’nda zirve tırmanışı yaptı. Zorlu bir tırmanışın ardından zirveye ulaşan Çetin, Türkiye’nin çatısına çıktı. Aydınlı profesyonel dağcı Açık, geçtiğimiz Haziran ayında Ağrı Dağı’nın zirvesine tırmanan Berkay Çetin’den sonra Ağrı Dağı’na tırmanan ikinci Aydınlı dağcı oldu.

Konuyla ilgili paylaşım yapan Aydın Dağcılık Spor Kulübü ise açıklamasında “Kulüp sporcumuz Ümit Açık, Ağrı Dağı zirve tırmanışını başarıyla gerçekleştirmiştir. Bu yaz 5137m rakımlı Ağrı Dağı zirvesine kulübümüzden 2. tırmanışımız oldu. Her ne kadar biz aşırı sıcaklarla mücadele ediyorsak da tamamen kış şartlarında oldukça zorlu bir tırmanışa imza atan sporcumuz Ümit Açık’ı tebrik ediyoruz. Bir kez daha Türkiye’nin çatısında ilimizi temsil etmek, flamamızı açmak bizleri gururlandırdı” ifadelerine yer verdi.