Türkiye’de bir ilke imza atan merkezde eğitim başladı

22.07.2024 16:34:49

Türkiye’de bir ilke imza atan merkezde eğitim başladı

Turgutlu Belediyesi okul öncesi eğitim ve üç öğün beslenme programını ücretsiz vererek Türkiye’de bir ilke imza attığı Çocuk Kültür Sanat Merkezlerinde yaz dönemi başladı.
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın göreve gelmesiyle birlikte eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına önemli projeleri bir bir hayata geçiren Turgutlu Belediyesi, Mustafa Kemal ve Albayrak Mahallelerinde hizmete açtığı okul öncesi eğitim ve 3 öğün beslenme programını ücretsiz vererek Türkiye’de ilke imza attığı Çocuk Kültür Sanat Merkezlerinde yaz dönemi için dersler başladı. Okul öncesi eğitimle birlikte spor, müzik, resim, drama, el sanatları, jimnastik vb. kursların yer aldığı merkezlerde 3-5 yaş aralığındaki çocuklar yarı zamanlı olarak eğitim görüyor. Merkezlerde, temel eğitimler ile birlikte çocukların sosyal ve sanatsal etkinliklerle buluşmasını sağlayan eğitsel oyunlar ve çeşitli aktiviteler yer alıyor.

“Çocuklarımızın eğitim hakkından mahrum kalmaması adına çalışmaya devam edeceğiz”
Eğitimin her kademesinde fırsat eşitliğinin sağlanması için projeler hayata geçirdiklerini ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamanın sözünü vermiştik. Çocuk Kültür Sanat Merkezi projelerimizle bu sözümüzü tuttuk. Hiç geliri olmayan veya dar gelirli ailelerimizin çocuklarının en iyi ve sağlıklı şartlarda eğitim alması adına Mustafa Kemal ve Albayrak Mahallelerimizde açtığımız Çocuk Kültür Sanat Merkezlerimizde yaz dönemi eğitimlerimiz sürüyor. Turgutlu’muzda çocuklarımızın eğitim hakkından mahrum kalmaması adına çalışmaya, yeni projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.