‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ okul müdürleri bilgilendirme toplantısı

28.08.2024 14:16:42

‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ okul müdürleri bilgilendirme toplantısı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da okul müdürlerine ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Milli Eğitim Bakanlığınca eğitim sisteminin daha yüksek standartlara taşınması ve eğitim süreçlerinin niteliğinin artırılması amacıyla hazırlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli bilgilendirme toplantısı; Samsun Valisi Orhan Tavlı, Vali Yardımcısı Vekili/Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, il içe eğitim yöneticileri ve il genelindeki tüm okul müdürlerinin katılımıyla gerçekleşti.
Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantı, Vali Tavlı’nın konuşması ile başladı. Samsun’da yürütülmekte olan eğitim faaliyetlerini değerlendiren Tavlı, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar ise, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında 1, 5 ve 9’uncu sınıflarda ilk kez uygulanacak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ni tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda yeni müfredatın gerekçeleri, program geliştirme süreci ve ihtiyaç analizi, programlardaki yenilikler, sadeleştirme gerekçeleri ve oranları, özgün yapısı, programlar arası bileşenler, eğitim felsefesi ve model bileşenleri hakkında bilgiler verdi.
Ayrıca Ağar, yeni eğitim öğretim eğitim planlamaları, yapılan hazırlıklar ve projelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.