Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Muğla’da tanıtıldı

3.09.2024 12:25:36

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Muğla’da tanıtıldı

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlamasıyla birlikte "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kapsamında önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in açılış konuşmasıyla başlayan "Öğretmenlerin Mesleki Çalışma Programı", Muğla’da formatör öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, toplantıda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın uzun süren çalışmalarının sonucunda hazırlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin, öğrenci ve öğretmeni merkeze alan bütüncül bir eğitim programı olarak uygulanacağını belirtti. Çay, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Bakanlığımızın çok güçlü bir ekip çalışması neticesinde hazırladığı, öğrenci ve öğretmeni merkeze alan bütüncül bir eğitim programı olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, bundan sonraki eğitim-öğretim sürecimizde kılavuzumuz olacak. Sadece bilen değil, aynı zamanda yapabilen bir toplum inşa etme yolunda siz değerli öğretmenlerimizle birlikte emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz"

Toplantıda, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin detayları formatör öğretmenlerle paylaşıldı ve modelin eğitim sahasında nasıl uygulanacağına dair bilgilendirme yapıldı. Bu yeni eğitim modeliyle birlikte, öğretmenlerin rolü ve sorumluluklarının daha da artacağı, öğrenci odaklı bir yaklaşımla eğitim kalitesinin yükseltilmesinin hedeflendiği vurgulandı.

Toplantı, öğretmenlerin bu yeni modelin uygulanması konusundaki görüş ve önerilerini paylaşmalarıyla sona erdi.