Tarih: 04.08.2024 19:17

Türkiye Süpermoto Şampiyonası Uşak’ta yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Süpermoto Şampiyonası, Yamaha R25 Kupası ve MiniGP yarışları Uşak’ta yapıldı.
Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) yarış takviminde yer alan Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nın üçüncü ve dördüncü ayak yarışları, MiniGP ve Yamaha R25 Kupası bin 370 metre uzunluğundaki Uşak Belediyesi Yarış Pisti’nde yapıldı. Motor sporlarının en keskin virajlarında çekişmeli mücadelelerinin yaşandığı Süpermoto yarışlarında izleyenlerin heyecana ortak olduğu görüldü. Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nın final ayağında S3, gençler 85cc, 65cc, 50cc kategorileri ile MiniGP ve Yamaha R25 Kupası’nda 61 sporcu mücadele etti.
Kategorilerinde dereceye giren yarışmacılara Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Halil Arslan, TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar, TMF Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu, milli sporcular Toprak Razgatlıoğlu, Rodi Pak, Can Öncü ve Bahattin Sofuoğlu tarafından kupaları verildi.
Ödül töreninde konuşma yapan Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, yarışmalara katılan sporculara ve ailelerine teşekkür ederek, “Uluslararası kupa kazanmada ilk 5 federasyon içerisindeyiz. Bu başarı önce Allah, sonra da Kenan Sofuoğlu’nun açmış olduğu başarı yolu sayesinde. Tabii ki de sizlerin varlığı bunun en önemli unsurlarından. Gelecek yıllarda da dünyanın her yerinde motor sporlarında Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun İstiklal Marşı’nı okutabileceği bir sporcusu, şanlı Türk bayrağımızı birincilik gönderine çektirebilecek bir sporcusu Allah’ın izniyle hep olacak. Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece biz burada ve bu sporda olmaya devam edeceğiz” dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB