Türkiye Diyanet Vakfı’ndan büyük kitap seferberliği

Türkiye Diyanet Vakfı’ndan büyük kitap seferberliği

Türkiye Diyanet Vakfı’ndan büyük kitap seferberliği

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) “Hediyem Kitap Olsun” kampanyasıyla 469 kütüphaneye 101 bin 930 kitap desteği sağlayarak binlerce öğrenci ve dezavantajlı bireye kitap hediye etti.
Türkiye Diyanet Vakfı, bilginin ve okumanın kaynağı olan kitabı daha fazla kişiye ulaştırmak ve özellikle gençlerin kişisel gelişimine katkı sunmak amacıyla başlattığı “Hediyem Kitap Olsun” kampanyasıyla, yurt genelindeki 469 kütüphaneye kitap desteği sağladı ve kitaba erişimi olmayanları kitaplarla buluşturdu.
Dünya Okuma Yazma Günü vesilesiyle bir açıklama yapan Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, “Yüce dinimiz okumaya, ilme ve ilim öğretene büyük önem vermiştir. Okumak, insanın hayata bakış açısını zenginleştirmenin yegane yoludur. Hayat rehberimiz Kur’an-ı Kerim’in ilk emri ‘oku’ olmuştur. Vakfımız da bu anlamda başarılı çalışmalar gerçekleştirmektedir” ifadesini kullandı.
Turan, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yürütülen "Hediyem Kitap Olsun" projesiyle okullarda eğitim gören öğrencilere, üniversitelere, Kur’an kurslarına, ihtiyaç duyulan kütüphanelere, gençlik ve kültür merkezlerine, cezaevlerine, İslam ile yeni tanışan ve bilinçlenmek isteyen bireylere, araştırmacılara, STK’lara, kurum ve kuruluşlara kitap ulaştırmak ve her yaş grubuna okuma bilinci ve alışkanlığı kazandırmak için çalıştıklarını belirtti.

100 binden fazla kitap hediye edildi
Eğitimi daima öncelediklerinin altını çizen Turan, 2022 yılında hayata geçirilen "Hediyem Kitap Olsun" kampanyasının her geçen gün artan ilgi ve destekle sürdüğünü ifade etti. Turan, 48 ilde müftülükler ve TDV şubeleri iş birliğinde kurulan ’Hayır Çarşıları’ndan elde edilen gelirle 35 okul öncesi, 29 ilkokul, 67 ortaokul, 87 lise, 43 yetişkin kitaplığı olmak üzere toplamda 261 kuruma 68 bin 738 kitabın ulaştırıldığını söyledi. Turan, söz konusu kampanyayla toplamda 101 bin 930 kitap desteği sağlandığını belirtti.

7’den 70’e hitap eden proje
Proje kapsamında farklı yaş gruplarına hitap eden geniş bir yelpazede kitaplar sunulduğunu kaydeden Turan, ‘Hediyem Kitap Olsun’ projesinin 15 ana kategori ve 55 alt kategoriden oluşan toplam bin 682 kitaba ev sahipliği yaptığını dile getirdi.
Turan; çocuklar, gençler ve aileler için kitaplar, din eğitimi ve kültür eserleri, ilahiyat temel eserler, yabancı dillerde yayınlar ve irşat yayınları gibi çeşitli kategorilerdeki eserlerin, herkesin faydalanabileceği kapsamlı setler içerdiğini belirtti.
Bu önemli projenin daha fazla kişiye ulaşmasını isteyen hayırseverler “KİTAP” yazıp 5601’e SMS göndererek 25 TL ya da "bagis.tdv.org" adresinden istedikleri miktarda bağış yaparak katkıda bulunabilecekler.