Türk Telekom Ventures’in desteklediği girişim 450 milyon dolarlık yatırım aldı

18.07.2024 12:34:29

Türk Telekom Ventures’in desteklediği girişim 450 milyon dolarlık yatırım aldı

Türk Telekom Ventures’ın global telekom ve teknoloji şirketleriyle birlikte yer aldığı DTCP (Digital Transformation Capital Partners) fonunun yatırım yaptığı yapay zekâ girişimi Cohere, 5 milyar dolarlık değerleme ile 450 milyon dolar yatırım aldı.
Üretken yapay zekâ alanında Open AI gibi büyük teknoloji firmalarının rakibi olan Kanada merkezli yapay zekâ girişimi Cohere, 5 milyar dolarlık değerleme ile 450 milyon dolar yatırım aldı. Türk Telekom’un girişim sermayesi şirketi Türk Telekom Ventures, global girişimcilik ekosistemindeki çeşitli fonlara yatırım yaparak Türk girişimcilik ekosistemini büyütmeyi ve Türkiye’yi yeni teknolojiler ile geleceğe taşımayı amaçlıyor.
Türk Telekom Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, “Türk Telekom Ventures ile Türkiye’deki girişimleri yurt dışına taşımakla kalmıyor, dünyadaki gelişmeleri takip ederek dünyayı değiştirecek girişimlere yatırım yaparak yarının şekillenmesinde önemli bir rol oynuyoruz. Tüm dünyayı etkisi altına alan üretken yapay zekâ alanındaki Cohere de bu girişimlerden biri. Cohere’in yenilikleri ile ülkemiz ve teknoloji ekosistemimize öncü katkılar sunacağı için mutluluk duyuyoruz. Şirket 2023 yılında 2,2 milyar dolar değerleme ile 270 milyon dolar yatırım almıştı. Sadece 1 yılda değerlemesini ikiye katladı diyebiliriz” dedi.