Türk Dünyası’nın kalbi Niğde’de Atacak

30.07.2024 15:15:10

Türk Dünyası’nın kalbi Niğde’de Atacak

Niğde, Uluslararası Türk Dünyası Şölenine ev sahipliği yapacak
Niğde yarın, Niğde Belediyesi’nin düzenleyeceği ’Uluslararası Türk Dünyası Şölenine’ ev sahipliği yapacak. Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde konser ve çeşitli gösterilerle dolu dolu geçecek etkinlikte, 5 farklı ülkeden 90 sanatçı ve dans topluluğu katılımcılara unutulmaz anlar yaşatacak. Hayata geçirdiği sosyal, kültürel etkinlikler ve önemli projelerle ülke genelinde adından söz ettiren Niğde Belediyesi, yarın bir etkinliğe daha imza atıyor. Türk dünyası ülkeleri arasında birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesi ve ortak kültürleri yaşayan toplulukların kaynaştırılması amacıyla, düzenlenecek olan Uluslararası Niğde Türk Dünyası Şöleni, Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde saat 19.30’da başlayacak. Niğde Belediyesi; kentte ilk kez düzenlenecek etkinliği Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’nın (TÜRKSOY) yanı sıra, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan ve Özbekistan Büyükelçilikleri ile birlikte organize edecek. Sema Halk Dansları Topluluğu (Azerbaycan), Şamşi Kaldayakov Devlet Filarmonisi Sanatçıları (Kazakistan), Exclusive Dans Topluluğu (Kırgızistan), Taşkent Devlet Filarmonisi Sanatçıları (Özbekistan) ve Şagdi Halk Dansları Topluluğu (Kabardin- Balkar, R.F.) tarafından sunulacak muhteşem gösteri ve konserler, geceye renk katacak.
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde 31 Temmuz Çarşamba günü saat 19.30’da başlayacak olan etkinliklere tüm vatandaşları davet etti. Orta Asya’da ve dünyanın her yerinde yaşayan Türklerin, kültürel olarak pek çok ortak özelliklere sahip olduğuna değinen Başkan Özdemir; "Bu tür etkinliklerle kardeş ülkelerimiz arasında birlik ve beraberlik duygularımızı pekiştirmek, kültürlerimizi koruyarak gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlamak öncelikle amacımızdır” dedi.
Niğde Belediyesi olarak, kentin kültürel ve tarihi birikimini ortaya çıkarmak amacıyla önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirten Başkan Özdemir; şehrin her yönüyle tanıtılması için farklı etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.