Turizmciler Eğil’de buluştu

Turizmciler Eğil’de buluştu

Turizmciler Eğil’de buluştu

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu tarafından Diyarbakır’da ve bölgede bulunan turizm acentelerine yönelik info buluşması gerçekleştirildi.
Eğil Belediyesi ve TÜRSAB Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu iş birliğinde sabahın erken saatlerinde köklü ve zengin bir geçmişe sahip Diyarbakır’ın tarihi Eğil ilçesinde bir araya gelen kent turizmcileri kentin tarihi, kültürü ve gastronomisinin herkes tarafından bilinmesi için çaba gösterdiklerini söyledi.
Bölgede tur organizasyonlarını artırarak sürdürdüklerini belirten TURSAB Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Serdar Baturay, Diyarbakır için önümüzdeki 5 yıl içinde 5 milyon turist hedefi olduğunu, bu hedeflerinin en az yüzde 25’inin yabancı turist olması için çalıştıklarını söyledi.
Bölgedeki turizmciler olarak bunu başarmak için çalışmalarımıza sürdürmekte olduklarını belirten Baturay, "Ekonomik olarak zor bir süreçteyiz ama yine de hiçbir kaygımız yok. Bizler ilimizde her defasında misafir ettiğimiz seyahat acenteleri ve tur operatörleri ülkelerine gidince gördükleri yerleri, yemekleri, içecekleri, misafirperverliği anlatmaktadır. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz info programına vermiş olduğu desteklerinden dolayı Eğil Belediye Başkanı Fırat Seydaoğlu’na teşekkür ediyorum" dedi.
Eğil Belediye Başkanı Fırat Seydaoğlu da, TURSAB Mezopotamya Bölge Temsil Kurulunun tarihi Eğil ilçesinde böylesi bir info etkinliği düzenlediği için teşekkür ederek, Diyarbakır’ın Kültürel kimliğiyle yalnız Türkiye’nin değil, tüm dünyanın da en önemli kentlerinden biri olduğunu ve bu Kültürel değerlere hep birlikte sahip çıkılması gerektiğini söyledi.
Yapılan görüşmenin ardın kent turizmcileri Peygamberler makamını ziyaret ederek baraj gölünde tekne turu düzenledi ve ardından Eğil Kalesi’ni gezdi.