Turgutlulu çocuklar havuzların keyfini çıkardı

Turgutlulu çocuklar havuzların keyfini çıkardı

Turgutlulu çocuklar havuzların keyfini çıkardı

Turgutlu Belediyesinin okul öncesi eğitimi ve üç öğün beslenme programını ücretsiz vererek Türkiye’de bir ilke imza attığı Çocuk Kültür Merkezlerinde eğitim gören öğrenciler ‘İlk Havuzum’ projesi ile sıcak yaz günlerinde havuzla tanıştı.
Turgutlu Belediyesinin imza projeleri arasında yer alan Mustafa Kemal Mahallesi ile Albayrak Mahallesi Çocuk Kültür Sanat Merkezlerinde eğitim gören minik öğrenciler, geçen yıl hayata geçirilen “İlk Havuzum” projesi ile yüzmenin keyfini çıkardılar. Turgutlu Belediyesi tarafından düzenlenen proje kapsamında Çocuk Kültür Sanat Merkezlerinde eğitim gören çocuklara, alanlarında uzman eğitmenler tarafından su sporları ve yüzme teknikleri ile ilgili bilgi verildi. Çocuklar kendileri için ayrılan özel bölümde hem öğrendiklerini uygulama imkanı buldular hem de gönüllerince bir gün geçirdiler.

“Evlatlarımızı kaliteli eğitim ile tanıştırmaya devam edeceğiz”
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Sunduğumuz imkanlarla Türkiye’ye örnek olan Çocuk Kültür Sanat Merkezlerimizde eğitim gören miniklerimizi havuzla tanıştırdık. Evlatlarımız sıcak yaz günlerinde gayet keyifli vakit geçirdi. Hem eğlendiler hem de yüzme branşı ile ilgili bilgileri öğrendiler. ‘Bu şehrin çocukları eşit olana dek çalışmaya devam edeceğimizin sözünü vermiştik’ bu sözü tutmanın haklı gururunu ve mutluluğunu ayrıca yaşıyoruz. Çocuk Kültür Sanat Merkezlerimizin sayısını arttırmaya, evlatlarımızı kaliteli eğitim ile tanıştırmaya devam edeceğiz” dedi.