Turgutlu Belediyesi Meclisi olağanüstü toplandı

19.08.2024 16:53:13

Turgutlu Belediyesi Meclisi olağanüstü toplandı

Turgutlu Belediyesi Ağustos Ayı olağanüstü meclis toplantısı gerçekleştirildi. Personel Anonim Şirketinin vergi borçları ve SGK borçlarına karşılık proje geliştirilemeyen alanların tapularının Maliye Hazinesine ve Sosyal Güvenlik Kurumuna devri görüşülerek, muhalefetin ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.
Turgutlu Belediyesi 4 gündem maddeli olağanüstü meclis toplantısını gerçekleştirdi. Olağanüstü meclisin ilk gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen ek gündem maddesinin görüşülmesi oldu, bu madde muhalefetin ret oyuna rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.
Gündemin ikinci ve üçüncü maddelerinde ise Personel Anonim Şirketinin vergi borçları ve SGK borçlarına karşılık proje geliştirilemeyen alanların tapularının Maliye Hazinesine ve Sosyal Güvenlik Kurumuna devri görüşüldü. İkinci ve üçüncü gündem maddesi muhalefetin ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.
Gündemin dördüncü ve son maddesi 3 yıllığına Sınırlı Sorumlu Turgutlu Anne Eli Tarım Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifine ve daha sonra kurulacak kadın kooperatiflerine tahsis edilmiş olan protokolün ile ilgili meclis kararının iptali ele alınırken, bu madde oy çokluğuyla kabul edildi.
Meclis toplantısının ardından Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başkan Akın, "Neden olağanüstü meclis toplantısı yaptığımıza dair buradan hemşehrilerimize bilgi vermek istiyorum. Üzerinde bir proje geliştiremediğimiz alanları borcumuza mahsup etmek için olağanüstü meclisimizi topladık. 8 aylık hesabımız 574 milyon TL giderimiz var, toplam gelirimiz 498 milyon TL ve bu ortamda bu gemiyi yürütmek gerçekten çok zor. Hem ülkemiz hem de Turgutlu Belediyesi dahil olmak üzere tüm belediyeler ekonomik olarak zor günler yaşıyor. Bu ekonomik durumda en büyük avantajımız cari borcumuzun bulunmaması, sadece devlete olan SGK ve vergi borçlarımız var. Bunların yanında yapımı devam eden çok önemli projemiz mevcut, biri Kültür Sanat Merkezi diğeri Spor Kompleksi. Bu ekonomik durumlara rağmen devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız vergi ve SGK borçlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu ve bizimde buna karşılık bir tedbir almamız gerekiyordu. Vergi dairesine teklif ettiğimiz yerlerin tamamında devlet okul alanı şerhi var ve dolayısıyla buralarda kiralama yapamıyorsunuz, proje üretemiyorsunuz. Sosyal Güvenlik Kurumuna teklif ettiğimiz yerlerde daha atıl kalmış, ciddi kira getirisi olmayan, bizim dönemimizde İmar uygulamalarıyla kazandırdığımız alanlar. Kurumlarla irtibatımız devam ediyor, görüşmelerimiz istediğimiz gibi giderse Turgutlu Belediyesi artık tamamen borçsuz bir belediye haline gelecek” dedi.