TÜGİAD Eskişehir yönetim kurulu üyesi Özlem Yıldırım: “Eskişehir 12 ay, 12 festival şehri olmalı”

TÜGİAD Eskişehir yönetim kurulu üyesi Özlem Yıldırım: “Eskişehir 12 ay, 12 festival şehri olmalı”

TÜGİAD Eskişehir yönetim kurulu üyesi Özlem Yıldırım: “Eskişehir 12 ay, 12 festival şehri olmalı”

Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Eskişehir yönetim kurulu üyesi Özlem Yıldırım, kentin Avrupa şehirlerine benzediğinden bahsederken, senenin her ayında farklı festivalin yapılabileceği konusunda konuştu.
Öğrenci kenti ve önemli büyük şehirlere birçok yolla ulaşım kolaylığı bulunan Eskişehir’de, festivallerin azlığı dikkat çekiyor. Yoğun öğrenci nüfusundan dolayı bahse konu etkinliler açısından oldukça büyük bir potansiyele sahip ve büyük şehirlere ulaşım olanağını fazla olan Eskişehir, bu yönleri ile festivallere uygun zemin oluşturuyor. Konuyla alakalı Türkiye Genç İş Adamları Derneği Eskişehir yönetim kurulu üyesi Özlem Yıldırım, kentin festival için mevcut potansiyelinden ve bu anlamda bazı Avrupa kentlerine benzerliğinden bahsetti. Kentte yılın her ayında festivaller olması gerektiğinden söz eden Yıldırım, mevcut potansiyelin kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

“Eskişehir büyük şehirlere bir tren mesafesi uzaklığında”
Festivaller çeşitlerinden bahseden Özlem Yıldırım konuyla alakalı, “Eskişehir 12 ay, 12 festival şehri olmalı, Eskişehir Festivaller şehri olmalı. Çünkü benim için Eskişehir’in konumu aynı Brüksel’le çok özdeşleşiyor. Çünkü dünyaca ünlü tüm festivallerin çıkış noktası Brüksel’dir. Bunun sebebi de Brüksel’in konum olarak Londra’ya, Paris’e, Hollanda’ya trenle çok kısa mesafede olması. Türkiye’de çok büyük bir coğrafya olduğu için Eskişehir konum olarak tam ortada. Büyük şehirlere çok yakın, bir tren mesafesi uzaklığında. O yüzden caz festivali gibi müzik festivallerinin yer aldığı spor festivallerinin olduğu ya da işte sokak sanatçıları festivalleri ikinci el araba festivalleri gibi festivallerin yer aldığı bir şehre dönüşmesini ümit ediyorum” dedi.

“Etkinliklerin olduğu daha cazibe sahibi kent haline gelebilir”
Eskişehir’in genç bir nüfusa sahip olduğuna, festivaller konusunda belediyelerin ve valiliğin çalışma yapması gerektiğini belirten TÜGİAD Eskişehir yönetim kurulu üyesi Özlem Yıldırım şöyle devam etti:
“Eskişehir, şehir dışında özellikle öğrenci kenti olmasıyla çok dikkat çekiyor. Bu yüzden aslında markaların, firmaların, bu öğrenci yoğunluğunu, bu potansiyeli çok büyük bir şekilde hem prestijli bir reklam aracı olarak kullanılabilir. Bunu mutlaka öne ön plana almaları gerek düşünüyorum. Aynı zamanda da küçük şehir olmasından festivallerle her hafta farklı etkinliklerin olduğu daha cazibe sahibi kent haline gelebilir. Özellikle belediyelerin ve valiliğin bu konuyla ilgili çalışma yapmalarını önemle rica ediyorum.”