TRT, EURO 2024’te tarihi rekorlar kırdı

18.07.2024 12:18:00

Almanya’nın ev sahipliğinde 14 Haziran’da başlayan ve bir ay boyunca büyük bir heyecana sahne olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda tam 51 maç canlı yayınlarla TRT ekranlarından soluksuz izlendi.

TRT, UEFA ile yaşanan zorluklara rağmen gösterdiği üstün performansıyla izleyicilerin takdirini topladı, izlenme oranlarında rekor üstüne rekor kırdı. 
Almanya’nın ev sahipliğinde 14 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen EURO 2024 maçları tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de soluksuz izlendi ve bu büyük ilgi izlenme oranlarına da rekor olarak yansıdı. Sahip olduğu uluslararası yayıncılık deneyimi ve sayısız organizasyon yayıncılığı tecrübesi ile TRT, EURO 2024 süresince dünya standartlarında yayınlara imza attı. Bu büyük heyecan yalnızca TRT 1 ekranlarından değil, TRT Spor, tabii platformu ve Radyo 1 aracılığıyla da yaşandı. 

Turnuvanın başından itibaren UEFA’nın özellikle Türkiye’ye yönelik uyguladığı katı sinyal düşürme ve şifreleme politikaları ile büyük bir mücadele ortaya koyan TRT, başta A Milli Takım’ın maçları olmak üzere EURO 2024’ün tüm heyecanını futbolseverlerle buluşturdu. 

TRT rekor ratinglerle zirvede 

Ay-yıldızlı ekibin maçlarında TRT, tarihinin en yüksek izlenmesine ulaşarak izlenme oranlarında rekor üstüne rekor kırdı. Yapılan ölçümlerde TRT yayınları, özellikle A Milli Futbol Takımının grup aşamasını geçtikten sonra oynadığı Avusturya ve Hollanda maçlarında rekor izlenme oranlarına ulaştı. Mert Günok’un A Milli Takımı’nı çeyrek finale taşıyan unutulmaz kurtarışı sonrası ’Ahtapot musun? Örümcek misin?’ tasviri ile akıllara kazınan Avusturya ile oynadığımız maçta TRT 1; 67,87 share ile tarihin en yüksek rakamını görerek rekor kırdı. Bu rekor, 16 yıl sonra çıktığımız çeyrek finalde oynadığımız Hollanda - Türkiye karşılaşmasında 73,42 share ile yine TRT 1 tarafından kırıldı. Türk televizyon tarihine geçen rekorların kırıldığı bu maçlarda TRT, UEFA ile yaşanan tartışmalara rağmen açık olan her 4 televizyondan 3’ünde kendini izletmeyi başardı. 

14 milyon kişi EURO 2024’ü tabii’den izledi 

Dünya çapında böylesine büyük bir organizasyonda TRT’nin uluslararası dijital platformu tabii, ilk spor yayın tecrübesine rağmen şampiyona boyunca sorunsuz bir izleme deneyimi yaşattı. Bir ay boyunca 14 milyon kişi, EURO 2024 maçlarını tabii üzerinden izledi. Platform, A Milli Takımı’nın oynadığı her karşılaşmada ortalama 2 milyon izleyiciye ulaştı. Yüzbinlerce yeni üyenin katıldığı tabii, EURO 2024’te toplamda 4.6 milyon saat boyunca izlendi ve HD kalitesinde anlık olarak bir dijital platformda bugüne kadar gerçekleşen en yüksek rakamları elde etti. 

Radyoseverler, EURO 2024 heyecanını TRT ile yaşadı 

EURO 2024 futbol şöleninde TV başında olamayanlar da unutulmadı. A Milli Futbol Takımı’nın oynadığı karşılaşmalar, TRT Radyo 1 aracılığıyla canlı anlatımlarla futbolseverlerle buluştu. Turnuva boyunca dinleyicilerden büyük ilgi gören Radyo 1 ve TRT Dinle uygulaması özellikle Ay-yıldızlı ekibin maçlarında tarihinin en yüksek takip edilme rakamlarına ulaştı. 

Geçmişte olduğu gibi bu büyük turnuvada da A Milli Takım’ın unutulmaz anlarını en üst seviyede izleyici ve dinleyici ile buluşturan TRT, ayrıca turnuvanın heyecanını tüm detaylarıyla yansıttığı yayıncılık anlayışı sayesinde bir kez daha milyonlarca kişiye ’Maç TRT’de izlenir’ dedirtmeyi başardı.