Tralles’te 44 derece sıcakta tarihi kazı yapan ekibe teşekkür yemeği

Tralles’te 44 derece sıcakta tarihi kazı yapan ekibe teşekkür yemeği

Tralles’te 44 derece sıcakta tarihi kazı yapan ekibe teşekkür yemeği

Aydın’da geçen ay kazı çalışmalarına başlanan Tralles Antik Kenti’nde görev yapan kazı ekibine Aydın Sanayici ve İşadamları Derneği (AYSİAD) üyeleri ziyaret etti. Kazı çalışmalarını inceleyen işadamları ziyaretin ardından 44 derece sıcakta adeta iğne ile kuyu kazıp 3 bin yıllık Antik Kent’i gün yüzüne çıkarmaya çalışan ekibe teşekkür yemeği verdi.
Geçmişinde birçok medeniyete ev sahipliği yapan Aydın’ın ilk yerleşim yerlerinden olduğu belirtilen Tralleis Antik Kenti’nde kazılar 7 Temmuz tarihi itibariyle düzenlenen törenle yeniden başlamıştı. Antik kaynaklara ve arkeolojik belgelere göre Trakyalılar ve Argoslular tarafından Dor göçleri sonrasında M.Ö.13. yüzyılda kurulduğu tahmin edilen Tralleis Antik Kenti’nde kazı çalışmalarını yürüten ekibe AYSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Barışık ve yönetim kurulu üyeleri ziyaret etti.
Antik kentteki kazı çalışmalarını yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yerinde inceleyen Başkan Barışık, kazı başkanı Prof. Dr. Murat Çekilmez’den çalışmalar ve antik kent hakkında bilgi aldı.
Prof.Dr. Murat Çekilmez ve ekibi kazı çalışmaları ile birlikte Tralleis Antik Kenti’nin tarihi hakkında bilgilendirme yaptı. Kazı çalışmalarına her türlü desteği vermeye hazır odluklarını belirten AYSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Barışık, daha sonra kazı ekibine Zincirlihan Otel’de teşekkür yemeği verdi.
Aydın’ın her köşesinin adeta bir Açıkhava müzesi konumunda olduğunu ancak halk arasında Üçgözler olarak bilinen Tralles Antik Kenti’nin önemli bir tarihi zenginlik olduğunu belirten AYSİAD Başkanı Barışık, “Aydın tarımı, sanayisi, kültürü ve tarihi zenginlikleri bakımından dünyanın önde gelen şehirlerinden biri. Ancak biz zenginlikleri henüz değere dönüştüremedik. Bu nedenle bu tür antik kent kazılarını önemsiyoruz. Tralles hakkıyla tanıtılırsa Aydın Efeler ilçe merkezi de turizmden hak ettiği payı alır” dedi.