Trabzon’da Kadın İstihdam, Üretim ve Satış Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi

8.08.2024 17:55:00

Trabzon’da Kadın İstihdam, Üretim ve Satış Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Botanik’te Trabzonlu kadınların ve kooperatiflerin el emeği ürünlerini satışa sunabilecekleri Kadın İstihdam, Üretim ve Satış Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.
Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve eşi Arzu Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Ayfer Cihan, Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi Daire Başkanı Esengül Kibar, iş insanı Hülya Ulusoy, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ahsen Aydın, Trabzon eski milletvekili Bahar Ayvazoğlu, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.
İki bölümün bulunduğu Kadın İstihdam, Üretim ve Satış Merkezi’nde kendir ve pamuk ipliğinden dokuma ürünler, giyim ürünleri, kazaziye ve takı tasarımı ürünler, sepet ürünler, ev tekstili ürünler, porselen ve cam ürünler ile hediyelik eşyalar yer alıyor. Üretimin toplumsal hayattaki önemine dikkat çeken Başkan Genç, açılışta yaptığı konuşmada, "Annelerimizin ve kadınlarımızın, sosyal sorumluluk projelerinde aktif olarak yer alması, toplumumuzun gücünü artırıyor. Kadınlarımızın ekonomik bağımsızlıklarına katkı sağlayan bu tür projelerde yerel yönetimler olarak üzerimize düşen görevi yapmaktan geri durmuyoruz. Üreten kadınlarımızın her zaman yanında olacağız. Çünkü biliyoruz ki, ne kadar üretirsek o kadar güçlüyüz” dedi.
“Trabzon’umuzun kadınlarının el sanatları konusundaki yetenekleri duyarsız kalmayacağımız bir alan” diyen Başkan Genç, “Hem şehrimizin tanıtımı adına, hem de kadın istihdamı konusunda önemli. O dönem verdiğimiz sözü bugün hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şunu söylemiştim; kooperatiflerimize mutlak surette imkan sağlayacağız. Aynı zamanda kadınlarımız, evinde bireysel manada ekonomik değeri olan bir ürünü üretiyorsa onun da satış garantisini belediye olarak vereceğiz. Bunu da inşallah yine bu mekanda sağlayacağız. Eylül ayı itibariyle hayata geçiriyoruz. ‘Ben bir şey üretiyorum ama acaba bunu satabilir miyim, satamaz mıyım?’ Böyle bir kaygı taşımayacak kadınlarımız. O nedenle faydalı bir iş yaptığımızı düşünüyorum. İnşallah sayılarını da arttıracağız. Bu manada Murat Zorluoğlu başkanıma da özellikle teşekkür ediyorum. Hakikaten Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi şehrimize ayrı bir değer kattı” diye konuştu.

“Daha çok gayret edeceğiz”
Başkan Genç, kooperatifler ile el ele vereceklerini ifade ederek, “Hedefimiz bu şehirde yaşayan herkesin mutluluğunu sağlamak. Bütün kadın kooperatiflerimizle el ele vereceğiz. Bu konuda daha çok gayret edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın kıymetli eşleri Emine Hanımefendi’nin de bu konudaki kararlı adımlarına da Trabzon olarak öncülük etmiş olacağız. Hem de bu konuda mesafe alacağız. Trabzon’umuzun kadını çalışkandır. İnşallah çok güzel üretimler burada gerçekleştirilecek” şeklinde konuştu.

“Uluslararası platforma taşıyacağız”
Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi Daire Başkanı Esengül Kibar ise, “Yıllar önce böyle bir merkezin hayaliyle yola çıkmış ve mücadele vermeye başlamıştık. Burası yeni bir başlangıç olacak. Başkanımız Ahmet Metin Genç, uzun yıllardır verilen mücadeleyi destekledi. Burada sadece aramızda yer alan beş tane kadın kooperatifinin değil aynı zamanda çok yakında Trabzon Kooperatifler Birliği’nin kurulacağını müjde olarak paylaşmak istiyorum. Ürünlerin sadece Trabzon’da kalmayacağını, Türkiye’miz ve daha uluslararası platformlarda yerini alacağına gönülden inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından kurdele kesimi gerçekleşti. Başkan Genç ve beraberindekiler, stantları gezerek her bir üretici ile ayrı ayrı ilgilendi. Açılış, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.