TOGÜ’de psikolojik danışmanlıkta teori ve pratiği birleştiren çalıştay gerçekleştirildi

30.09.2024 16:17:16

TOGÜ’de psikolojik danışmanlıkta teori ve pratiği birleştiren çalıştay gerçekleştirildi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Fakültesi, 30 Eylül Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü’ne özel düzenlenen çalıştayda akademik ve idari personel ile öğrencileri bir araya getirdi.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından 30 Eylül Ulusal Psikolojik Danışmanlar Gününe Özel “Psikolojik Danışmanlık Alanında Teori ve Pratiğin Buluşması Çalıştayı” gerçekleştirildi. 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen çalıştaya Rektör Danışmanı Prof. Dr. Uğur Akın, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Şenocak, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Programda konuşan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özkan Çıkrıkçı, 30 Eylül Ulusal Psikolojik Danışmanlar gününü kutladı. Öğrencileri nitelikli bir şekilde yetiştirmeye gayret ettiklerini ifade eden Çıkrıkçı, katılımcılara teşekkür etti. Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır ise öğretmenlik mesleğinden ve kendi meslek hayatından bahsederek PDR’nin önemine vurgu yaptı. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Şenocak ise eğitim fakültesi hakkında bilgiler vererek yapılan projeleri anlattı. PDR Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahsin İlhan “Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Alanının Dünü, Bugünü ve Yarını” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.