TOBB Anaokulu Turgutlu’da kapılarını öğrencilere açtı

10.09.2024 18:46:25

TOBB Anaokulu Turgutlu’da kapılarını öğrencilere açtı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Manisa’nın Turgutlu ilçesine kazandırılan 8 sınıflı modern anaokulu 2024-2025 eğitim-öğretim yılında kapılarını öğrencilere açtı.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun 81 İl’de 81 okul projesi kapsamında 154 ilçede 154 yeni okul için harekete geçildiğini ve bunlardan birinin Turgutlu’ya kazandırıldığını belirten TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, "Rifat Hisarcıklıoğlu başkanımızın projesiyle ilgili olarak kendisinden Turgutlu’ya da bir okul yapılmasını rica ettik. Sayın başkanımızda bizlere söz verdi. Bu sözüde gerçekleştirdi. Proje ilk açıklandığında bizler ilçemize mesleki lise kazandırılmasını istemiştik ama Milli Eğitim Bakanlığı’mızın okul öncesi eğitim merkezlerinin yaygınlaştırılması projesi kapsamında Turgutlu’muza çok güzel bir anaokulu kazandırdık. İlçemize hayırlı uğurlu olsun. Bizim amacımızda Turgutlu’ya hizmet etmek, eğitime hizmet etmek. Bizim asli görevlerimiz eğitime, sağlığa, emniyete destek vermek. Turgutlu’ya sahip çıkıyoruz. İnşallah nice okullar Turgutlu’ya el birliği ile kazandırırız." dedi.
Ergenekon Mahallesinde faaliyetlerine başlayan Turgutlu TOBB Anaokulu, 8 sınıf, 1 konferans salonu, yemekhane, etkinlik salonu, idari oda, rehberlik odası, öğretmenler odası ve mescitten oluşuyor. Bu yıl eğitim öğretim faaliyetlerine 130 öğrenci ile başlayan TOBB Anaokulunun önümüzdeki yıllarda 300 öğrenci kabul edeceği öğrenildi.