TİKA’dan Karadağ’a Bilim ve Teknoloji Merkezi: ‘Bilim Ülgün’

TİKA’dan Karadağ’a Bilim ve Teknoloji Merkezi: ‘Bilim Ülgün’

TİKA’dan Karadağ’a Bilim ve Teknoloji Merkezi: ‘Bilim Ülgün’

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteği ile Karadağ’da ‘Bilim Ülgün’ adlı bilim merkezi kurulması için işbirliği protokolü imzalandı.
TİKA tarafından yapılan açıklamaya göre, Karadağ’ın Ülgün şehrinde Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3), Karadağ merkezli XL Labs Vakfı ve Ülgün Belediyesi iş birliğiyle TİKA’nın destekleriyle ‘Bilim Ülgün’ bilim merkezi kurulacak. Bilim Ülgün projesine yönelik işbirliği protokolü, tüm paydaşların katılımıyla imzalandı. Farklı alanlarda atölyeler içeren bir bilim merkezi olarak tasarlanan Bilim Ülgün’de bilim, tasarım, matematik, doğa bilimleri, teknoloji, astronomi, havacılık ve uzay atölyelerini içeren çeşitli eğitim ve çalışma alanları olacak. Ayrıca Deneyap Atölyesi bünyesinde ‘Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programı’ kapsamında 11 başlıkta teknoloji eğitimi verilecek ve takım çalışmalarının yapıldığı 36 ay süreli bir eğitim modeli uygulanacak.
Proje ile gençlerin ve her yaştan bireyin teknoloji üretim sürecine katılımını kolaylaştırmak ve teknoloji alanında girişimcilik kültürünün gelişimine katkıda bulunmak hedefleniyor.