THY 100 milyar TL'lik 8 tesisin temelini attı

THY 100 milyar TL

Türk Hava Yolları, havacılık altyapısını güçlendirmek için 100 milyar TL değerinde sekiz yeni tesisin temelini attı.

Dev Yatırım Hamlesi Başladı

Türk Hava Yolları (THY), Türkiye'nin havacılık altyapısını güçlendirecek ve küresel rekabet gücünü ileri taşıyacak kapsamlı bir yatırım hamlesini hayata geçirdi. Şirketin 2033 vizyonu doğrultusunda şekillenen bu stratejik adım kapsamında, İstanbul Havalimanı başta olmak üzere birçok noktada toplam yatırım değeri 100 milyar TL'yi aşan sekiz yeni tesisin temeli törenle atıldı.

Liderlerden Tam Destek

İstanbul Havalimanı'nda düzenlenen temel atma törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, THY ve iştiraklerinin üst düzey yöneticileri ile Türk havacılığının önde gelen isimleri katıldı. Bakan Uraloğlu, Avrupa'nın en büyük geniş gövde uçak motoru bakım tesisi, dünyanın en büyük uçak ikram tesisi ve dünyanın en büyük kargo terminali olacak SmartIST'in ikinci fazının da aralarında bulunduğu projelerle Türkiye'nin havacılıkta yeni bir eşiği geride bırakacağını vurguladı.

144 Milyar Dolarlık Ekonomik Katkı Hedefi

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, 2033 hedefleri doğrultusunda sadece filoyu değil, güçlü bir altyapıyı da geliştirdiklerini belirtti. Bolat, "Bugün şirketimizin ülkemiz ekonomisine olan katkısı 65 milyar dolarken, 2033'te hedeflediğimiz zirveye ulaştığımızda bu rakam 144 milyar dolara ulaşacak" dedi. 2026'da 26 bin kişilik yeni istihdamla başlayacak yatırımların, tüm fazları tamamlandığında 36 binin üzerinde istihdam sağlayacağı açıklandı.

Dünya Çapında Tesisler

Temeli atılan projeler arasında, yıllık 4,5 milyon ton kapasiteyle dünyanın en büyük hava kargo merkezlerinden biri olacak Turkish Cargo SmartIST Faz-2 projesi ve günlük 500 binden fazla kişiye hizmet verecek kapasitede dünyanın en büyük uçak içi ikram tesislerinden biri olacak THY Ana İkram Binası öne çıkıyor. Bu tesislerin 2027-2028 döneminde kademeli olarak tamamlanması ve faaliyete geçmesi planlanıyor.