Tesla'dan Y modeli için yeni fabrika

Tesla

Tesla, Almanya'nın başkenti Berlin çevresinde yeni fabrikasının açılışını yaptı. "Gigafactory" adlı Avrupa'daki bu ilk Tesla fabrikası bir gün süren bir festivaliyle fabrikanın açılışı gerçekleştirildi.

Festivalde katılımcılara 9 bin kişilik bir konser verilirken çeşitli etkinliklerin yanında fabrikayı gezme şansı da verildi.

Fabrika kısa sürede seri üretime geçecek
"Giga Fest"in açılışına katılan şirketin CEO'su Elon Musk, "Bir kaç ay içinde, muhtemelen Kasım ya da Aralık ayında üretime başlamayı planlıyoruz. Umuyorum ki ilk araçlarımızı Aralık ayında teslim edebileceğiz. Ancak burada üretime başlamak işin kolay kısmı zor olanı ise hedeflediğimiz üretim kapasitesine ulaşmak" dedi. 

Fabrika tam kapasite çalıştığı takdirde yılda 500 bin elektrikli otomobil üretebilecek. Bu sayı Almanya genelinde 2020'de üretilen tüm elektrikli araç sayısının yaklaşık 2 katına denk geliyor.  Gigafactory'nin yanında 5 milyar euroluk bir yatırımla bir de batarya üretim tesisi kurulması planlanıyor.

Çevreciler tepki gösterdi

Elon Musk fabrikanın Almanya'nın elektrikli araç hedeflerini tutturmasında büyük katkı sağlayacağını söylese de bazı çevreciler ve aktivistler Tesla'nın Almanya'da fabrika kurmasından rahatsız. Çevreciler Tesla'nın kurduğu tesis için bir ağaç katliamına sebep olduğuna dikkat çekiyor. Tesisin üretime başlayıp başlamayacağı ise Çevre Bakanlığı'ndan gelecek onaya bağlı. Ancak fabrikanın onay almasına kesin gözüyle bakılıyor. Fabrikada Tesla'nın "Model Y" adı verilen modeli üretilecek