Tesisler hizmete açıldı, Kuş Cenneti’ne ilgi arttı

Tesisler hizmete açıldı, Kuş Cenneti’ne ilgi arttı

Tesisler hizmete açıldı, Kuş Cenneti’ne ilgi arttı

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan doğal güzellikleriyle ünlü Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ndeki tesisleri hizmete açmasının ardından deltaya ilgi arttı. Doğanca Kafe Ziyaretçi Merkezi, Bungalov Evler ve Otantik Kıl Çadırı, 2 ayda binlerce ziyaretçiyi ağırladı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Tüm ziyaretçilerimizi doğa harikası Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’mizi görmeye davet ediyorum” dedi.
Odak Samsun projesi ile kentin turizm hedeflerine ulaşması adına önemli çalışmalar yürüten Samsun Büyükşehir Belediyesi, turizm destinasyonlarının daha cazip hale getirilmesi noktasında da çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde bulunan tesisleri yeniden hizmete açan Büyükşehir Belediyesi, Kızılırmak Deltası’na olan ilginin artmasını sağladı. Kızılırmak Doğanca Kafe Ziyaretçi Merkezi, Bungalov Evleri ve Otantik Kıl Çadırı 2 ayda binlerce kişiyi ağırladı.

Doğanın kalbinde dinlenme noktaları
Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde bulunan Bungalov Evler, Kızılırmak’ın eşsiz doğasında konaklama fırsatı tanıyor. Doğanın kalbinde konforlu tatil arayanlar için ideal bir tesis olan Bungalov Evler, doğaya uyumlu yapısı, yeme-içme seçenekleri ve çocuk oyun alanları ile her yaştan kişiye güzel bir tatil vaat ediyor. Kızılırmak Doğanca Kafe Ziyaretçi Merkezi de bölgenin benzersiz flora ve fauna zenginliğini keşfetmek isteyen herkese kapılarını açıyor. Kahvaltı başta olmak üzere zengin menüsü ile dikkat çeken tesis, misafirlere doğanın içinde huzurlu bir mola imkanı sunuyor. Özenle sunulan yemekler, hem göze hem de damağa hitap ediyor. Galeriç Subasar Ormanları’nda konumlandırılan, Otantik Kıl Çadırı ise nefis mutfağı ile misafirlere farklı bir deneyim yaşatıyor. Gözleme yemek, kahvaltı yapmak ya da yöresel lezzetlerin tadına bakmak isteyenler için eşsiz bir seçenek olan Otantik Kıl Çadırı, konseptiyle de ilgi görüyor.

Doğa harikası bölgeyi herkes görmeli
Samsun’un turizm noktalarını herkese tanıtmak ve şehrin güzelliklerini daha da ön plana çıkartmak adına çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Samsun’umuzun turizm potansiyelini daha ileri taşımak istiyor bu hedefle ‘Odağımız Samsun’ diyerek çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bir taraftan turizm merkezlerimize turizm otobüslerimizle ulaşımı kolay kılarken, bir taraftan da o merkezlerde misafirlerimizin rahat etmesi adına gereken adımları atıyoruz. Bu kapsamda Kuş Cenneti’ndeki tesislerimizin hizmete açılması önemli bir adım oldu. Yeniden hizmete açtığımız tesislerle hem Kızılırmak Deltası’na ilgi arttı hem de misafirlerimiz bu merkezlerde diledikleri gibi vakit geçirme, konaklama imkanı bulmuş oldu. Memleketimiz turizm açısından çok cazip bir şehir, biz de şehrimizin turizmde hak ettiği yerde olması adına üzerimize düşen sorumluluğun farkında olarak çalışmaya devam ediyoruz. Doğa tutkunu tüm ziyaretçilerimizi Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’mizi görmeye davet ediyorum” diye konuştu.