Tekstil işçilerine bulaşıcı hastalıklardan korunma yöntemleri anlatıldı

24.07.2024 12:40:46

Tekstil işçilerine bulaşıcı hastalıklardan korunma yöntemleri anlatıldı

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bir tekstil firması çalışanlarına, 28 Temmuz Dünya Hepatit Günü etkinlikleri kapsamında bulaşıcı hastalıklardan korunma ve farkındalık eğitimi verildi.

Tekstil firmasının yaklaşık 130 çalışana, 28 Temmuz ‘Dünya Hepatit Günü’ kapsamında “Hepatit, Bulaşıcı Hastalıklardan Korunma, Bulaş Yolları, Aşılanmanın Önemi, Aşı Tereddütleri” konularında bilgilendirmeler yapıldı. İl Sağlık Müdürü Uz.Dr. Berna Öztürk ve firma yetkilisi Nuri Turgut’un da katılımıyla firmada çalışanlara, Merkezefendi İlçe Sağlık Müdürü, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Mine Pulat tarafından verilen eğitimde; sağlığın korunması ve bulaşıcı hastalıkların önlenmesinde hijyene dikkat edilmesi, aşıların zamanında yaptırılmasının önemi gibi konulara dikkat çekildi.

“Bulaşıcı hastalıkları gelecek nesillere aktarmayalım, aşılarımızı yaptıralım”
Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, “Aile Hekimlerimiz, kişinin anne karnına düştüğü andan ölünceye kadarki tüm sağlık verilerini kayıt altına alan, hasta olmadan daha sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlayan, kronik hastalıklarını takip ederek yaşam kalitesinin artmasına yol gösteren hekimlerimizdir. Bu nedenle bir rahatsızlığı olmasa bile bireylerin yılda bir kez aile hekimliğine gitmesi, kontrollerini yaptırması çok önemlidir. Bireylerin sağlık hakkının temel bir bileşeni olan aşılama da, koruyucu hekimliğin üstlendiği en önemli görevlerinden biridir. Aşı ile bağışıklamada temel hedef; özellikle çocuklarda, aşı ile önlenebilir hastalıkların ortaya çıkışını engellemek ve bu hastalıkların sebep olduğu sekel ve ölüm oranlarını en aza indirmektir. Rutin aşılama programları sayesinde dünya genelinde aşıyla önlenebilir hastalıklar büyük ölçüde azaltılmıştır. Unutulmamalıdır ki bulaşıcı hastalıkları gelecek nesillere taşımamak için aşıları zamanında yaptırmalıyız. Öncelikle firmalarında çalışanların sağlık konusunda farkındalıklarının artması adına bizleri davet ettikleri için Yönetim Kurulu Başkanı Nuri beye çok teşekkür ediyoruz. Bu davet üzerine bugün Merkezefendi İlçe Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Mine Pulat’ın anlatımlarıyla Hepatiti, bulaşıcı hastalıklar ve aşılar konusunda firma çalışanlarımızı bilgilendirmek istedik. Covid döneminde ve öncesinde Denizli’de birçok firmamıza eğitimler düzenlemiştik. Bu eğitimlerimizi belirli aralıklarla talep eden tüm firmalarımızda sürdüreceğiz” dedi.

Firma yetkilisi Nuri Turgut da Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk ve ekibine teşekkür ederek böyle bir eğitimin firmada çalışanlarda sağlık konusunda güzel bir farkındalık oluşturacağını ifade etti. Turgut, sağlıklı bireylerin toplumların gelişmesi ve güçlenmesinde rolünün büyük olduğunu belirterek firma olarak her zaman sağlıkla ilgili bu tür etkinlikleri desteklediklerini, bu eğitimlerin devam edeceğini söyledi.