Tarih: 11.09.2024 09:58

TEKNOFEST, üniversitelerin uzay ve mühendislik bölümlerine ilgiyi arttıracak

Facebook Twitter Linked-in

Bu sene Adana’da düzenlenecek TEKNOFEST heyecanı tüm kenti sararken, Adana Havalimanı’nda hazırlıklar başladı. Kentteki üniversitelerin rektörleri ise TEKNOFEST ile birlikte öğrencilerin mühendislik ve uzay programlarına ilginin artacağını söyledi.
Bu yıl 10’uncu TEKNOFEST, 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda düzenlenecek. TEKNOFEST 2024’ün teknoloji yarışmalarına, 1 milyon 630 bin yarışmacı ve 788 bin 161 takım başvurdu.

Hazırlıklar sürüyor
TEKNOFEST için Adana Havalimanı’nda da hazırlıklar sürüyor. Havalimanında asfaltlama çalışmalarının sürdüğü görülürken, alanda stantların kurulacağı çadırlar ve sahnenin kurulum hazırlığı da görüntülendi.

“Yeni nesilden umutluyum”
İhlas Haber Ajansı’na konuşan Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, 15 takımla TEKNOFEST yarışmalarına katılacaklarını belirterek, “Bizim Havacılık ve Uzay Mühendisliği fakültemiz var. Yapay zeka başta olmak üzere birçok mühendislik alanında bölümlerimiz var. TEKNOFEST’ten sonra öğrencileri bekleyecek bu programlar. Yeni nesilden umutluyum. Bilişim çağındayız ve ara eleman sorununu bizim bölümlerimizle gidermiş olacağız” dedi.

“Milli teknoloji katkılarımızı göstereceğiz”
Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş ise TEKNOFEST’in çok önemli bir festival olduğunu belirterek, “Adana’da ilk kez TEKNOFEST düzenlenecek. 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana’da bir bilim şenliği düzenlenecek. Bu süreçte Çukurova Üniversitesi TEKNOFEST’in önemli paydaşlarından bir tanesi. Çukurova Üniversitesi’nin ‘Milli Teknoloji’ alanında ki katkılarını standımızda göstereceğiz” diye konuştu.

“Elektrikli otomobil projemiz ödül alacak”
TEKNOFEST ile birlikte uzay ve havacılık bölümleri ile teknoloji bölümlerine ilginin arttığını belirten Rektör Beriş, “Gençlerimiz artık ülkemizin milli ve yerli teknoloji alanındaki yatırımlarını çok rahat bir şekilde görüyorlar ve bu alanda iş imkanlarına sahip oluyorlar. Ülkemizde her gün savunma sanayi başta olmak üzere farklı sektörlerde yeni iş imkanları ortaya çıkıyor. Bu TEKNOFEST döneminde elektrikli otomobil projemiz ödül alacak. Bu, bizim için çok önemli bir gurur vesilesi. 5 temel teknolojik aparatı TEKNOFEST’de sergileyeceğiz” ifadelerini kullandı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB