Tarih: 06.09.2024 17:05

TDV KAGEM Yaz Akademisi’nde sertifika dağıtma töreni gerçekleştirildi

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) tarafından düzenlenen Yaz Akademisi’nin kapanış programı ve sertifika dağıtma töreni gerçekleştirildi.
Türkiye Diyanet Vakfı bünyesinde hizmet veren ve 7’den 70’e toplumun her kesimine yönelik akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve bilimsel eğitim ve seminerler düzenleyen Kadın Aile ve Gençlik Merkezi, Yaz Akademisi’nde sertifika dağıtma heyecanı yaşandı. Yaz Akademisi’ni bitiren öğrenciler, sertifika almaya hak kazandı. Öğrencilere sertifikalarını TDV Genel Müdürü İzani Turan takdim etti.
TDV Genel Müdürü İzani Turan, yaptığı konuşmada, “Bugünün işini yarına bırakmayın. Çok dolu olun. Giresun’un Alucra ilçesinde müftülük yaparken yetişmiş olduğumuz şartların da bizi içimize kapanık yetiştirmesi ve özgüvenimizin zayıf olmasından dolayı o dönemin şartları bizleri boğuyordu. Düşünün ki oturmuş olduğumuz her sofrada içki yoksa o sofra sayılmıyor, içmiyorsanız adamdan sayılmıyorsunuz. Zaman zaman bizim dışımızdakilerin erişilmez insanlar olduğunu düşünürdüm. Sonradan fark ettim ki imanlı ve inançlı insan tek kanatlı kuş değil, çift kanatlı insandır ve karşı tarafta olanlar tek kanatlıdır" ifadelerini kullandı.

"İnşallah hayata daha güçlü bakacaksınız"
Şu anda yaşanan zaman diliminde Kur’an-ı Kerim’i yaşatan bir atmosfer olduğunu dile getiren Turan, şunları kaydetti:
“Şu anda o kadar güzel bir zaman diliminde yaşıyorsunuz ki her türlü fırsat elinizin altında. Çok geniş imkanlar var Allah’a şükürler olsun. Kurumlar, vakıflar ve dernekler var ama bir de yaşamış olduğumuz atmosferde sizin rahat hareket etmek gibi bir gücünüz var. Bu zaman dilimini geceyi gündüze katarak rakiplerimizden parada pulda makamda mevkide değil, onlar zaten kendiliğinden gelecektir ama bilgide, beyinde, düşüncede, tefekkürde çok önde olmalıyız. İnsanlar bizimle bir şey konuşurken kendileri ezilebilmeliler. Saygı duymalılar bu da işte böyle çok okumakla, dinlemekle, tecrübe etmekle ve gerçekten mesai sarf etmekle olacak. Beraber olmaktan çok keyif aldım. Gençleri görünce benim de enerjim artmış oluyor. İnanıyorum ki siz de burada olduğunuz için enerji yüklendiniz ve inşallah hayata daha güçlü bakacaksınız.”



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB