Taşköprü Konukevi Adana turizmine kazandırılıyor

Taşköprü Konukevi Adana turizmine kazandırılıyor

Taşköprü Konukevi Adana turizmine kazandırılıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi, kentin kültür çehresini gün yüzüne çıkarıyor, tarihi yapıları halkın hizmetine ve ziyaretine açıyor.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış, zengin tarihi ve kültürel dokuya sahip Adana’nın turizm potansiyeline ivme kazandırmak için çalışmalarını güçlendirerek sürdürüyor. Son Osmanlı Dönemi tarzında inşa edilen tarihi Taşköprü Konukevi, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin restore çalışmaları ile halkın ziyaretine ve hizmetine açıldı. Şehir içi ve şehir dışı misafirlere konaklama imkanı sunacak konukevi, eski Adana konaklarının bulunduğu bölgede yer alıyor. Ayrıca Taşköprü, Büyük Saat, Ulucami gibi tarihi yapılar ve müzelere yürüyüş mesafesinde bulunuyor.
Kapılarını ilk kez açık hava sinema gösterimi ile ziyaretçilerine açan konukevinde her hafta bir film gösterimi yapılarak Adanalılara yazlık sinema keyfinin tarihi bir mekanda yaşatılması planlanıyor.
Her hafta bir film gösterimi ile Adanalılara yazlık sinema keyfi yaşatılması planlanıyor. Taşköprü Konukevi ayrıca çeşitli organizasyonlar, atölye çalışması ve geleneksel Adana kültürünü tanıtım faaliyetlerine de ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
5 oda, 8 misafir ağırlama kapasitesine sahip konukevinde, bahçe, teras ve ortak alanlarda kafe hizmeti de sunuluyor. Konukevi yalnızca kamu personeline değil, tüm halka açık şekilde ziyaretçilerini bekliyor.
Kültür ve medeniyetler beşiği Adana’nın tarihinin ortaya çıkması, korunması ve gelecek nesillere aktarılması gerekliliğini sık sık dile getiren Başkan Zeydan Karalar, “Atalarımızdan bizlere kalan bu tarihi ve kültürel zenginlikleri bizden sonraki nesillere taşımak gibi tarihi bir sorumluluğumuz var. Restorasyon çalışmalarımız sürüyor ve tarihin gün yüzüne çıkarılması için gerçekleştirilen bilimsel kazılara destek vermeyi sürdürüyoruz. Çok fazla özelliği, güzelliği aynı anda barındıran eşsiz bir kent olan Adana’yı tarih, kültür ve lezzet turizminin en önemli kentlerinden biri yapana kadar özveriyle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Tarihi dokuya uygun dekoru Niyet Akademi sağlıyor
Tarihi Taşköprü Konukevi’nin tarihi dokusuna uygun dekoru ise Adana Büyükşehir Belediyesine bağlı Nitelikli İş Gücü Yetiştirme Akademisi (NİYET Akademi) sağlıyor. Konakta yer alan tablolar, yatak örtüleri ve birçok dekoratif obje, Niyet Akademi öğrencileri ve eğitmenlerinin el emeği göz nuruyla ortaya çıkardığı eserlerden oluşuyor. Konukevinde, Adana kültür ve estetiği kadın emeği ile birleşiyor, tarihi Taşköprü Konukevi’nde sergileniyor.