Tarih: 03.09.2024 16:14

Tarsus’ta geçici hayvan bakımevi için şartlı bağış kampanyası başlatıldı

Facebook Twitter Linked-in

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezine şartlı bağışta bulunmak için tüm Tarsusluları desteğe davet etti.
Tarsus Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısının 1. Birleşimi, Belediye Başkanı Ali Boltaç başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye müdürlüklerinden ve komisyondan gelen evraklar görüşülerek karara bağlandı. Tarsus Belediyesi Kreş Müdürlüğüne bağlı kreşlerde aylık bin 440 TL olan ücretlerin, değişen ülke şartlarından dolayı Kreş ve Gündüz Bakımevi hizmetlerini karşılamaya yeterli olmamasından dolayı, aylık ücretin 4 bin TL olarak belirlenmesi ve Tarsus Belediyesi tarafından hizmete sunulan 2 adet düğün salonunun işletmesinde yapılacak bir düğün ücretinin KDV dahil 7 bin 500 TL olarak belirlenmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Ayrıca mecliste, Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi şartlı bağış adında banka hesabının açılması, bu hesaba yapılacak tüm bağışların kabul edilmesi ve yapılacak tüm işlemlerle ilgili belediye başkanına yetki verilmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.
Başkan Boltaç, “Uzun bir süreden beridir bir çalışma yapıyoruz. Biliyorsunuz yeni bir yasa çıktı. Bu yasa belediyeye bazı sorumluluklar veriyor. Bizde hayvanlarımızı korumakla mükellefiz. Dolayısıyla bizde her canlının belediye başkanı olacağımızı her zaman söyledik. Ben uzun vadeli sürdürülebilir bir rehabilitasyon modeli oluşturmak istiyorum. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmasını gerekiyor. Bu süreci el birliğiyle çözmek istiyoruz. Bütün paydaşları davet ediyor ve çağrıda bulunuyorum” dedi.
Yapılacak proje detaylarına değinen Boltaç, “Biz projemizi hazırladık. En nihayetinde güzel, sürdürülebilir ve geleceğe yönelik umutla bakabileceğimiz bir proje oldu. Dostlarımızın çok daha rahat, çok daha güzel ortamlarda yaşayabileceği bir ortam oluşturduk. Tüm yurttaşlarımızı, STK’ları, odaları, borsaları, kamu kurum ve kuruluşlarını Tarsus Belediyesine katkı sunmaya davet ediyorum. Bende kişisel olarak bir destekte bulunacağım. Ayrıca desteğin büyüğü küçüğü olmaz, her zaman gönülden yapılan bir şeydir. Biz bu konuda şartlı bağış kabul edeceğiz. Bu amaç doğrultusunda kullanılması için şartlı olmasını istiyorum. Çünkü tek bir gayemiz var, bu memlekette bizlerle birlikte aynı havayı soluyan canlılarımıza daha güzel bir ortam sağlamak” diye konuştu..

"Hayvan kapasitemizi yaklaşık bin 500’e kadar çıkarabiliriz"
Büyük bir kapasite alanının olduğunu kaydeden Başkan Boltaç, “İlk etapta 500 hayvanımızı barındırabileceğimiz bir proje çalıştık. Ama imkanımız olduğu sürece ve senelere yaydığımız zaman bu 31 dönümlük alanda hayvan kapasitemizi yaklaşık bin 500’e kadar çıkartabiliriz. Bu anlamda genişleme alanlarımızda mevcut. Biz bunu yaparken patili dostlarımıza sürdürülebilir bir barınak ön görüyoruz. Ortak kullanım alanlarımız var. Bunların içinde giriş alanı, resepsiyon ve bekleme salonları, personel ve yönetim alanları, personelin dinlenme alanları, ofisleri ve depolama alanları, veteriner ve sağlık alanları, muayene odası, ameliyathane odası, ilaç ve ekipman odaları olacak” şeklinde konuştu.

"Uzun vadeli rehabilitasyon modeli oluşturmak istiyoruz"
Konuşmalarına devam eden Başkan Boltaç, “Mevcuttaki ameliyathanemiz çok uygun değil. Köpek barınma alanlarımızda dostlarımızın bireysel ve grup olarak durabilecekleri alanlar olacak. Yavru ve karantina bölümü olarak ayrılacak. Aynı zamanda temizlik ve bakım alanları, yıkama alanı, çamaşırhane ve atık yönetimi, yemek hazırlık ve depolama alanları yer alacak. Bunlar küçük portatif alan olacak. Sirkülasyon ve bağlantı olacak. Ben burayı vatandaşlarında çocuklarıyla gelip orada vakit geçirmesini, dostlarımızı sahiplenmesini istiyorum. Biz patili dostlarımız için istifleme değil, kente uzun vadeli rehabilitasyon modeli oluşturmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB