Tarih: 26.08.2024 10:32

Tarsus MERCİ Öğrenci Danışma Merkezi’nden 400 öğrenci faydalandı

Facebook Twitter Linked-in

Tarsus MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi’nde öğrencilere rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetleriyle destek sunuluyor. 3 psikolog ve 1 rehberlik uzmanı ile hizmet veren merkezden şimdiye kadar 400 öğrenci yararlandı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde Tarsus Kleopatra Hizmet Binası’nda hizmet veren merkezden, öğrenciler destek almayı sürdürüyor. Hafta içi her gün kapılarını öğrencilere açık tutan merkezde psikolojik danışmanlık, rehberlik ve oyun terapisi hizmeti sunuluyor. Seansı olan öğrenciler, aynı zamanda merkezde bulunan kütüphanede ders çalışma imkanı buluyor. 3 psikolog ve 1 rehberlik uzmanı ile hizmet veren merkezde öğrencilere; ihtiyaç durumlarına göre kaygı bozukluğu, stres, dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu, öfke problemleri, aile içi ve akran zorbalığı gibi konularda destek veriliyor. Merkezde rehberlik ve psikolojik destek hizmetinin yanı sıra, 6-12 yaş aralığı için de oyun terapisi desteği veriliyor. Daha çok sınav hazırlık sürecinde öğrencilerin destek aldığı merkezden, şimdiye kadar 400 öğrenci faydalandı.

"Okul öncesi dönemden kariyer yolculuğuna kadar destek sağlıyoruz"
Merkezde görev yapan psikolog Yaren Kırat, merkezde ağırlıklı olarak sınav kaygısı üzerinde çalıştıklarını, aile problemleri ve bireysel öfke problemleri üzerine de yoğunlaştıklarını ifade etti. Kırat, "Öğrencilerimize okul öncesi dönemden kariyer yolculuğuna kadar; başta sınav kaygısı olmak üzere akademik, sosyal ve bireysel alanda yaşadıkları problemlerde destek sağlıyoruz. Küçük yaş grubu kendisini oyunla ifade edebildiği için 6-12 yaş grubuna oyun terapisi hizmeti veriyoruz" dedi.

"Daha çok sınav kaygısı ve stresi yaşayan öğrenciler başvuruyor"
Rehber öğretmen Verda Altuğ da öğrencilerle birebir ilgilendiklerini belirtti. Uyguladıkları belirli akademik testlerle öğrencilerin dikkatlerini ölçtüklerini ifade eden Altuğ, küçük yaş grubunda da dikkat geliştirme etkinlikleri düzenlediklerini kaydetti. Altuğ, "Bize gelen öğrenciler genellikle LGS, YKS ve KPSS grubunda. Daha çok sınav kaygısı ve stresi yaşayan öğrenciler başvuruyor. Rehberlik danışmanlık hizmeti açısından daha çok sınav grubuna hitap ediyoruz. Ayrıca psikologlarımızla paralel gittiğimizde daha verimli sonuçlar elde ediyoruz" diye konuştu.
Seansları yüz yüze ve online olarak yürüttüklerini vurgulayan Altuğ, öğrencilerin istek ve ihtiyaçlarına yönelik bir program hazırladıklarını dile getirdi. Akademik testlerin sonucuna göre öğrencilere bir yol çizdiklerine işaret eden Altuğ, "Genelde bu testlerimiz dikkat ve öğrenme stilleri üzerine oluyor. Çünkü öğrencilerimiz bazen yanlış ders çalışma şekillerini kullanabiliyorlar. Biz de onlara göre en verimli ders çalışma şeklini göstererek, zaman yönetimini de sağlayarak, daha faydalı ders çalışmalarını sağlıyoruz. Periyotlar tamamen öğrencinin ihtiyacına yönelik belirleniyor. Sınava kadar rehberlik hizmetini veriyoruz" dedi.

"Nasıl çalışmam gerektiğini öğrendim"
Bu sene üniversite sınavında istediği bölüme yerleşen Gamze Ekşi, MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi’nde aldığı hizmetler sayesinde stres ve kaygı düzeyinin çok azaldığını, sınav anında yaşadığı heyecanı kontrol edebildiğini kaydetti. Hem yaşadığı problemleri, hem stresini merkezde daha iyi yönetebildiğini dile getiren Ekşi, "Aynı zamanda kütüphane hizmeti sunmaları ders çalışmamı daha verimli hale getirdi. Kaygılarım azaldı. Kendimi daha rahat hissetmeye başladım. Netlerim arttı. Nasıl çalışmam gerektiğini öğrendim" diye konuştu.
YKS’ye hazırlanan Pelinsu Küçüköner de merkezde hem rehberlik hem de psikolojik danışmanlık hizmetinden yararlandığını ifade ederek, stres yönetimini öğrendiğini ve netlerinin yükseldiğini kaydetti.
KPPS’ye hazırlanan Pınar Gök ise eksiklerini görmek ve odaklanma problemlerini fark etmek için odaklanma testleri ve öğrenme stilleri testlerini uyguladıklarını ifade ederek, "Sınava hazırlanan bütün öğrencilerin merkeze gelmelerinin çok faydalı olacağını düşünüyorum" dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB