Tarsus'ta sel riskine karşı 20 menfez ile kalıcı çözüm

Tarsus

Tarsus Belediyesi, Ergenekon Mahallesi'ndeki dere yatağına 20 adet menfez döşeyerek yol geçişini güvenli hale getirdi.

Kalıcı Altyapı İçin İlk Adım

Tarsus Belediyesi, Ergenekon Mahallesi’nde yaşanan sel felaketinin ardından bölgede kalıcı ve dayanıklı bir çözüm için harekete geçti. Mevcut geçici büzler kaldırılarak, yerini uzun ömürlü bir menfez imalatına bıraktı.

20 Adet Menfez Döşendi

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışma kapsamında, 1,5 metreye 1,5 metre ölçülerinde toplam 20 menfez döşendi. Bu imalatla birlikte yol geçişi, uzun yıllar hizmet verecek şekilde daha sağlam ve güvenli bir yapıya kavuşturuldu.

Başkan Boltaç'tan Açıklama

Çalışmaya ilişkin açıklama yapan Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, "Yoğun yağış riskine karşı bölgede önceden tedbir alınmıştı. Sel sonrası ise daha kalıcı ve dayanıklı bir uygulamayı hayata geçirdik. Amacımız, benzer durumlarda vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamasını sağlamak" ifadelerini kullandı.