Tarihi Hasankeyf’te Su, Doğa Sporları ve Turizm Festivali düzenlendi

8.09.2024 12:27:14

Tarihi Hasankeyf’te Su, Doğa Sporları ve Turizm Festivali düzenlendi

Batman’ın tarihi antik döneme kadar dayanan tarihi ilçesi Hasankeyf’te ’4’üncü Hasankeyf Su, Doğa Sporları ve Turizm Festivali’ düzenlendi.
Hasankeyf’te ’4’üncü Hasankeyf Su, Doğa Sporları ve Turizm Festivali’ gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, halk oyunları gösterisiyle devam etti. Festivalde kemençe gösterisinin ardından konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp, Hasankeyf ilçesinin turizm kenti olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi. Vali Canalp, “Her bir ilçemizde yapmış olduğumuz her bir festival o ilçenin ekonomisi ve ticaretine net bir katkı sağladı. Her bir ilçemizde yapmış olduğumuz her bir festival o ilçedeki köylülerimizin üretmiş olduğu ürünlerin pazarlaması için net bir katkı sağladı. Yapmış olduğumuz her bir festival kültürümüzün, geleneklerimizin, göreneklerimizin gelecek nesillere aktarılabilmesi için harikulade bir imkan sağladı. Bu sene de yapacağımız her bir festival yine bu dört amacı gerçekleştirdi. Hepimiz insanız, çalışmaya ihtiyacımız olduğu kadar eğlenmeye de ihtiyacımız var. İlçelerimizdeki bu festivaller de her birimizin aynı zamanda bir ve bütün olarak eğlene bilmesine imkan sağlaması açısından fevkalade güzel bir ortam teşkil etmektedir" dedi.
Festival, halk oyunları gösterisi, yöresel el sanatları ve yemeklerin sergilendiği stantların gezilmesi, su sporları gösterisi, baraj göleti üzerinde tekne turların düzenlenmesi ve akşam saatlerinde yerel sanatçıların konserleriyle son buldu.