Tarih: 20.08.2024 14:16

Tarihi eser tarihi tiyatroda sahnelenecek

Facebook Twitter Linked-in

Laodikya Antik Kenti’ndeki 2 bin 200 yıllık Batı Tiyatrosu’nda dünyanın en beğenilen bale eserlerinden biri olan ‘Zorba’ Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek.

2 bin 200 yıllık Laodikya Batı Tiyatrosu tarihi bir gün daha yaşayacak. Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından dünyanın en çok beğenilen bale eserlerinden biri olan ‘Zorba’ Denizlililer için sahnelenecek. 24 Ağustos Cumartesi saat 21.00’de gerçekleşecek ücretsiz gösteriye tüm Denizlililerin davetli olduğu kaydedildi. Usta yazar Nikos Kazancakis’in dünyaca ünlü Zorba adlı romanından sahneye uyarlanan, Mikis Theodorakis’in muhteşem besteleri ile Lorca Massine’nin benzersiz koreografisinin sahneleneceği özel gösterinin koreografi asistanlığını Elisa Arnone, dekor ve oryantal kostüm tasarımını Gürcan Kubilay, kostüm tasarımını Tülay Şimşek ve ışık tasarımını Fuat Gök yapacak.

Ulaşım için ücretsiz otobüsler kaldırılacak
Bu özel organizasyona katılım için saat 17.00’dan itibaren Laodikya’ya girişlerin ücretsiz olacağı belirtildi. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi, Laodikya Antik Kenti’nde gerçekleştirilecek etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar için saat 17.00’den itibaren yarım saat aralıklarla saat 20.00’a dek KYK önü, Adalet Parkı, Büyükşehir Belediyesi önü, Bağbaşı eski belediye önü ve Anafartalar Pazaryeri’nden ücretsiz otobüsler ile ulaşım desteği sağlayacak.

Başkan Çavuşoğlu’ndan muhteşem gösteriye davet
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 2200 yıllık Laodikya Batı Tiyatrosu’nda böylesine önemli bir eserin sahneleneceği için mutlu olduklarını söyledi. Başkan Çavuşoğlu, “Tarih ve sanat kokan Laodikya Batı Tiyatrosu’nda gerçekleşecek muhteşem bir gösteriye ev sahipliği yapıyor olmanın mutluluğu ve heyecanını yaşıyoruz. Bu özel geceye tüm halkımızı bekliyorum” dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB