Tamer Karadağlı günlerdir konuşuluyordu, sessizliğini bozdu

Tamer Karadağlı günlerdir konuşuluyordu, sessizliğini bozdu

Günlerdir gündemden düşmeyen Tamer Karadağlı sessizliğini bozdu. Karadağlı, 2. Sayfa' canlı yayınına katılarak "Hangi kadına ne düşmanlık yapmışım?" sözleriyle kendisini savundu.

Son günlerde Tamer Karadağlı'nın 'Zuhal' filmindeki rolüyle 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazanan Nihal Yalçın'ın konuşmasını keserek, elindeki ödülü uzatması konuşuluyor. Karadağlı ise karşılaştığı tepkilere sessiz kalmadı. TV8 ekranında yayınlanan  2. Sayfa programına bağlanan Karadağlı, "Hangi kadına ne düşmanlık yapmışım?" sözleriyle kendisini savundu. 

Olay

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'ne layık görülen Nihal Yalçın'ın konuşma yaptığı sırada Tamer Karadağlı ödül ermek için sahnede bekliyordu. Karadağlı, Yalçın'ın konuşma yaptığı anlarda sık sık saatine bakarken sıkıldığını belli eden tavırlar içerisine girdi. Sonrasında Tamer Karadağlı, elindeki ödülü konuşması devam eden Nihal Yalçın'a uzattı. Bunun üzerine Yalçın, "Kim verdi ödülü? Sus mu dediniz? 'Artık sus' mu diyorsunuz?" ifadelerini kullandı. 

Yaptığı bu hareketle günlerdir gündem olan Karadağlı sessizliğini 2. Sayfa programında bozdu. Tamer Karadağlı telefonla katıldığı programda; "Hiçbir terbiyesizlik yapmadım. Dönüp bana 'sus mu diyorsun?' dedi. Ben de 'hayır ödülünüzü alın, onunla konuşun' dedim. Çünkü zafer konuşmaları ödülle yapılır. Ben bu kadar ciddiye almadım olanları..." şeklinde konuştu. 

Karadağlı, "Hiçbir şey söylemedim, linç yemeye başladım. Sonra ona sahip çıkmaya başladılar. Konuşma uzadığı için sıkılmış olabilirim. Kendi meslektaşlarını aşağılaması hoşuma gitmedi. Nihal Yalçın'ı sadece oyuncu kimliğiyle değerlendiriyorum. Sevdiğim bir oyuncu kendisi..." ifadelerini kullandı. 

Karadağlı sözlerini şöyle sürdürdü;

'Kadınların konuşması bastırılıyor' denildiğinde olayın içeriğine bakmaya başladım. Yalçın'ın paylaşımlarına bakmaya başladım. 'Selahattin Demirtaş'a özgürlük' falan demiş. Demirtaş 'Öcalan'ın heykelini dikeceğiz' dedi bu kadın onu mu destekliyor? Pelvin Buldan falan da ona sahip çıktı. Terörist örgütünün karşısındayım ben. Şimdi gidip onlara sormak lazım. HDP milletvekilleri sahip çıktı..."

"Bana söylenen şey bu festivalin sanatla alakasının olmadığı, sadece politik olması. Gittiğime de pişman oldum. Kimin neyi savunduğu hangi partiye oy verdiğinin bir önemi yok. Burada sanatta bahsedildiği için ben sorgulamadan gittim Zaten hanımefendi HDP'yi ve Demirtaş'ı sahiplenen biriymiş. Hangi kadına ne düşmanlık yapmışım ben? Kadın düşmanlığı ne demek? Benim son oynadığım Savaşçı dizisindeki rolüm mü onu rahatsız etti..."

 

Haber: Rabia Bahçeci