Adana'da taksiden 100 kilo uyuşturucu üretilebilecek ham madde çıktı: 5 tutuklama
Ceyhan'da polisin durdurduğu taksiden 1 kilo 39 gram sentetik kannabinoid ham maddesi ele geçirildi. Bu miktarın 100 kilogramdan fazla bonzai üretimine yeteceği belirlendi. Operasyonda yakalanan 5 şüpheli tutuklandı.
Narkotik Ekiplerin Hedefindeki Taksi
Adana'nın Ceyhan ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, uyuşturucu ile mücadele çerçevesinde bir çalışma başlattı. Çalışma kapsamında belirlenen ve durdurulan bir ticari takside arama yapıldı.
Aramadan Çıkan Kritik Bulgu
Yapılan aramada, tek paket halinde 1 kilo 39 gram sentetik kannabinoid ham maddesi (A-M) ele geçirildi. Uzmanlar tarafından yapılan incelemede, bu ham maddeden 100 kilogramdan fazla bonzai üretilebileceği tespit edildi.
Operasyonun Tutuklamalarla Sonuçlanması
Operasyon çerçevesinde, uyuşturucu madde ile bağlantılı olduğu değerlendirilen 5 şüpheli yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen tüm şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

